Hava Durumu

Günde 22 saat oruç tutuyor!

Ada ülkesi İzlanda'da yaşayan Balıkesirli Alptuğ Erkoç, yaklaşık 22 saat oruç tutuyor. Erkoç, "Burada günler uzun olduğu için akşam namazıyla sabah namazı arasında çok kısa bir süre var. Yaklaşık gece 12.00'de orucumuzu açıyoruz, saat 02.15'te de tekrardan oruca başlıyoruz" diyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2017 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2017 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Günde 22 saat oruç tutuyor!

Atlas Okyanusu'ndaki ada ülkesi İzlanda'da oruç, yaklaşık 22 saat sürüyor.

İzlanda, en az Müslüman'ın yaşadığı ülkeler arasında yer alıyor. Sayıları bin 500'ü bulan Müslümanlar, 330 bin kişilik İzlanda nüfusunun yaklaşık yüzde 0,5'ini oluşturuyor. İzlanda aynı zamanda en az Türk vatandaşının yaşadığı ülkelerden. Dışişleri Bakanlığı verilerine göre, ada ülkesinde 80 civarında Türk vatandaşı ikamet ediyor.

ORUCUNU CAMİDE AÇIYOR

İzlanda'daki Türk vatandaşlarından biri de Balıkesirli Alptuğ Erkoç. Bir İzlanda vatandaşıyla evlenip başkent Reykjavik'e taşınan 30 yaşındaki Erkoç, bir devlet hastanesinin psikiyatri kliniğinde görev yapıyor. Ayşenur ve Nisanur adlarında 4 ve 2 yaşlarında iki kızı bulunan Erkoç, ramazan ayında orucunu camide açıyor.

2 SAATTE 3 NAMAZ

Yaklaşık 22 saat oruç tutan Erkoç, "Burada günler uzun olduğu için akşam namazıyla sabah namazı arasında çok kısa bir süre var. Yaklaşık gece 12.00'de orucumuzu açıyoruz, saat 02.15'te de tekrardan oruca başlıyoruz" dedi.Bu süreye 3 namaz vakti sığdırdıklarını anlatan Erkoç, "Gece saat 12.00 gibi akşam namazını kılıp ondan sonra yemeğimizi yiyip hemen yatsı namazına başlıyoruz ve teravihi kılıyoruz. Yatsı ve teravih bittikten yaklaşık 10-15 dakika sonra da sabah namazını kılmaya ve oruca başlıyoruz" diye konuştu.Erkoç, İzlanda'da ramazan ayı güzel geçse de Türkiye'deki gibi ortamın bulunmadığını söylüyor. İftar yaptığı camiye kızlarını da götüren Erkoç "Çocuklarımın da dinlerini tanıması için onları elimden geldiği kadar yanımda camiye getiriyorum. Hep yanıma gelip üzerime çıkmaya çalışıyorlar ya da bazen benim yaptıklarımı da taklit ediyorlar, böylelikle yavaş yavaş İslam'ı ve namaz kılmayı öğreniyorlar." diye konuştu. Erkoç 10. kez dünyanın en huzurlu ülkesi seçilen İzlanda'nın halkı ve doğasıyla güzel bir ülke olduğunu söylüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.