Hava Durumu

Güneş tutulmasına Bursa'da büyük ilgi

Yurdun çeşitli bölgelerinde güneş tutulması, bulutların izin verdiği sürelerde kentlerin çeşitli noktalarında vatandaşlar tarafından gözlemlendi.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2015 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2015 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Güneş tutulmasına Bursa'da büyük ilgi
Bursa'da, saat 10.53'te başlayıp 13.00'e kadar süren güneş tutulması, Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde (BTM) düzenlenen etkinlikte öğrenciler tarafından izlendi.

Kentteki bazı okullardan Büyükşehir Belediyesine ait merkeze getirilen öğrenciler için özel etkinlik yapıldı. Öğrenciler, bulut tabakalarının dağıldığı kısa anlarda teleskop ile güneş filtreli özel camların ardından tutulmayı takip etti

Edirne

Ayın yörünge hareketi sırasında dünya ile güneş arasına girmesiyle gerçekleşen güneş tutulması Edirne'de, 10.45'ten itibaren başladı.

Selimiye Camisi bahçesinde toplanan gazeteciler ve fotoğrafseverler yoğun bulut tabakasının dağıldığı kısa anlarda güneş filtreli özel camların ardından güneşteki tutulmayı görüntüledi.

Güneş tutulması kentin çeşitli yerlerinde de gözlendi. Güneşin yaklaşık yüzde 35'inin örtüldüğü Edirne'deki tutulma, saat 13.00'te sona erecek

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.