Hava Durumu

Güney Kore heyeti Cumalıkızık'a hayran kaldı

Güney Kore’nin Gyeongsangbuk-do Valisi Kim Kwan Yong ve beraberindeki heyet, 600 yıllık Osmanlı köyü olan Cumalıkızık’a hayran kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2012 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2012 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Güney Kore heyeti Cumalıkızık'a hayran kaldı

Bursa ile Gyeongsangbuk-do şehirleri arasında tarım alanında yapılacak iş birliği protokolüne imza atan Gyeongsangbuk-do Valisi Kim Kwan Yong ve beraberindeki heyet, Bursa’yı gezdi. Sabah kahvaltısını 600 yıllık Cumalıkızık köyüne giden heyet, tarihi köye hayran kaldı. Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı’nın da katıldığı kahvaltıda, Güney Koreli heyet köylülerin hazırladığı kahvaltıyı beğendi. UNESCO tarafından Dünya Tarihi Miras Listesi’ne aday olarak gösterilen Cumalıkızık Köyü’nü inceleyen 20 kişilik heyete, Köy Muhtarı Ahmet Kuş tarihi mekanlar hakkında bilgi verdi. Ziyaretin sonunda Muhtar Kuş Vali Yong’a bir el yazması hediye etti. Yufka açan köylüleri ziyaret eden Vali Yong, köylülerle sohbet etti.

Cumalıkızık’taki temasların ardından heyet, İnkaya’ya giderek tarihi çınara geldi. Tarihi çınar önünde fotoğraf çektiren heyet, ardından Bursa ziyaretini noktaladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.