Hava Durumu

Güneydoğu Anadolu Türkiye'den kopacak

Hükumetin başlattığı çözüm sürecine ilişkin Bursa’da değerlendirme yapan Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, “Güneydoğu Anadolu Türkiye'den kopacak. Güneydoğu Anadolu Suriye ve Irak'tan oluşan federal Kürt devleti kurulacak ve bu federal Kürt devleti daha sonra Türkiye ile de konfederal bir devlet kuracak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2013 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2013 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Güneydoğu Anadolu Türkiye'den kopacak

Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin Aydınlarla Yüzyüze Söyleşileri için Bursa’ya gelen Masum Türker, Türkiye’de kan dökülmesini istemeyen topluluğun Demokratik Sol Parti olduğunu söyledi.

DSP’nin iktidar olduğu zaman silahların sustuğunu hatırlatan Türker, “Bugün terörün tekrar azması iktidar ile gerçekleştirilmiş, bunun alt yapısı oluşturulmuş, 2003 yılında askerin serbest hareketini engelleyecek ve valilerden izin alacak kanun çıkarılmıştır. Kendi istihbarat kuruluşumuz olan MİT'in PKK ile pazarlıkları başlamıştır. MİT müsteşarı hakkında soruşturma başlayınca da Başbakan devreye girmiştir” dedi.

İdamların bile gerçekleşmemesi yönünde kuruluşundan bu güne kadar parti olarak tavır sergilediklerini vurgulayan Türker, bilinmeyen bir çözüm süreci projesinin yanında olmayacaklarını söyledi. Çözüm sürecine ilişkin bir iddia ortaya atan Türker, “Güneydoğu Anadolu Türkiye'den kopacak. Güneydoğu Anadolu Suriye ve Irak'tan oluşan federal Kürt devleti kurulacak ve bu federal Kürt devleti daha sonra Türkiye ile de konfederal bir devlet kuracak. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kuruluşa benzer özerk, bağımsız federasyon şeklinde Kürt devleti kurulacak. Aynı Avrupa Birliği’ndeki gibi her devlet özgür ama birbirlerine pasaportsuz gidip gelebilecekler. Türkiye'nin Misaki Milli sınırlarını daraltacak, bölünmeye neden olabilecek böyle bir çözüme 'evet' dememiz mümkün değildir” dedi.

"MİLLİ BAYRAMLAR SABOTE EDİLİYOR"

Türk milliyetçiliği ile Türkiye milliyetçiliğinin aynı kavram olduğunu ifade eden Türker, “Bunların bir birinden farkı yoktur. Ancak bazı ideolojik açıklamalarda meseleyi ırka dayandırmak istiyorlar. Halbuki Türkiye adı bu vatanın adıdır. Türk milletini ya da Türkiye milliyetini unutturabilmek, yeni bir yapı oluşturabilmek için bütün milli bayramlar sabote ediliyor” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlandığı sırada Türkiye genelinde bazı sıkıntıların da yaşandığına dikkat çeken Türker, çocukların bayramlarını doya doya yaşayamadıklarını belirtti. Bazı devlet kurumlarında çocukların koltuklara oturtulduğunu ancak bu geleneğin geçen yıl kalktığını hatırlatan Türker, “Bu değişiklikler halkın iradesiyle olan gelişmeler değil. Çocuklar bile koltuklara oturamadı, ancak bu yıl son dakika değişikliğiyle çocuklar koltuklara oturdu” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.