Hava Durumu

Günün en acı karesi! Tonlarca betonun altında kaldı

Aydın’ın Didim ilçesinde yıkılması için hazırlık yapılan duvarın işçilerin üzerine çökmesi sonucu 1 işçi öldü, 3’ü ağır olmak üzere 5 işçi de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Günün en acı karesi! Tonlarca betonun altında kaldı
Olay, sabah saat 10.30 sıralarında Altınkum Mahallesi Yalı Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Didim   Belediyesi'nce yürütülen 'Altınkum'u Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma Projesi' kapsamında, uygun olmayan binaların yıkımını gerçekleştiren belediye ekipleri Yalı Caddesi üzerinde tespit edilen M.K.'ya ait kaçak binayı yıkmak için çalışmalara başladı. Yıkım için en alt kısımdan çekiçle yer hazırlandığı sırada, herhangi bir şekilde duvara sabitlenmemiş olan betonerme çıkma, 6 işçinin üzerine yıkıldı.

\"\"

Duvarın üzerine geldiğini görerek son anda kendisini kenara atan belediye işçisi Hacı Darıcı bacaklarından yaralandı. Kaçmayı başaramayan belediye işçileri Levent Bakay ve Bahattin Tokmak ile belediyeye bağlı taşeron firmada görev yapan yıkım işçileri Raşit Yıldırım, Ahmet Zengin ve Müslüm Karabulut ise duvarın altında kaldı.

\"\"

EKİPLER DAR SOKAKLARDAN GEÇEMEDİ

Olayın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi gönderildi. Sokakların dar olması nedeniyle itfaiye ekipleri bölgeye ulaşamadı. Takviye için çağrılan büyük vincin uzatılmasıyla, işçilerin üzerine yıkılan tonlarca ağırlıktaki duvar kaldırıldı. Göçüğün altından yaralı olarak kurtarılan Hacı Darıcı, Bahattin Tokmak, Raşit Yıldırım, Ahmet Zengin ve Müslüm Karabulut ambulanslarla Didim Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralılardan Raşit Yıldırım, Ahmet Zengin ve Müslüm Karabulut'un hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

\"\"

Enkazın altında en son ulaşılan belediye işçisi Levent Bakay'ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Bakay'ın cenazesi otopsi için morga kaldırıldı.Didim Belediye Başkan Yardımcıları, arama ve kurtarma çalışmalarını olay yerinde takip etti. Almanya'ya gitmekte olan Başkan Deniz Atabay ise programını iptal ederek, İstanbul'dan geri döndü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.