Hava Durumu

Güvenli Gemlik'in temelleri atılıyor

Birinci derece deprem kuşağında bulunan Gemlik'te KHK sonrası sağlıklı dönüşüm için ilk temel atıldı. TOKİ konut-larının temel atma törenine katılan Çavuşoğlu, dönüşümün gönüllülük esasına göre yapılacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 08:04
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2018 08:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Güvenli Gemlik'in temelleri atılıyor

HABER I Fatmagül EREL I

Geçtiğimiz yıl Gemlik Belediyesi'nin TOKİ işbirliğiyle temellerini attığı bin 400 konutluk projenin mayıs ayında tamamlanması hedeflenirken, Gemlik'in sağlıklı dönüşümü için bir temel de Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve Gemlik Belediyesi işbirliğinde atıldı. Gemlik'te yeni yapılan devlet hastanesinin hemen yanına inşa edilecek 224 konut ve 12 dükkanı kapsayan projenin temel atma töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Kanun Hükmünde Kararname'nin istismar siyaseti ile çarpıtıldığını belirterek, "Gemlik'imizin geleceğini inşa edecek, dönüştürecek, çehresini değiştirecek, marka değerini artıracak bir karar aldık. Zeytin ağaçlarından tek birine bire zarar verilmeyecek. Gönüllülük esasına göre yapılacak dönüşümü inşallah sizlerin dua ve destekleriyle hep birlikte başaracağız. Deprem sonrası inşa edilmiş binalar, hangi mahallede olursa olsun sağlam ve estetik yapılmış olduğu için buralarda vatandaşlarımız gönül huzuru içinde oturmaya devam edebilirler. Merkezde ticari hayat, çarşı, pazar devam edecek. Kimse tedirgin olmasın. Yeni yerleşim yeri olan makilik alanlara sağlam ve deniz manzaralı konutlar yapılarak isteyen vatandaşlarımızla maliyetine takas edilecek. Kimsenin evi zorla alınmayacak" dedi.

Sağlıklı güzel şehirlerde, güzel konutlarda yaşamanın herkesin hayali olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, "Yaşanabilir modern şehirler inşa etmenin yolu bilinçli bir kentsel dönüşümden geçiyor. Şehirler öyle akşamdan sabaha oluşan yerler değildir. Bir tarihi vardır, bir geçmişi vardır. Para da olsa imkan da olsa takdir edersiniz ki bir şehri yok kabul edip, bir başka yere taşımak yıllara dayalı zaman alır. Sağlıklı bir dönüşüm için Gemlik'te bir rezerv alanının ortaya çıkarılması gerekiyordu. İstikamet belli. Gemlik'te bir miktar seyreltme yapmak, daha sağlıklı cadde ve sokaklar oluşturmak için artık imkanlarımız fazla" şeklinde konuştu.
Gemlik Kayhan Mahallesi'nde 2010 yılında yaşanan heyelana da değinen Başkan Aktaş, buradaki 3500 metrekarelik alanın kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edildiğini, buradaki 30 daireli 7 binanın da Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 milyon 800 bin TL'ye kamulaştırıldığını kaydetti. Aktaş, "Gemlik merkezi daha da güzelleşecek, daha yaşanabilir bir ilçe haline gelecek" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.