Hava Durumu

Güvenlik görevlisine eş dayağı

Antalya'da bir hastanede güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenilen Bahriye G. (23), kendisini darp ettiği gerekçesiyle eşi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2012 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2012 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Güvenlik görevlisine eş dayağı
Eşi Tuncay G.’in işe giderken aracıyla motoruna hızla yaklaşıp çarptığını öne süren Bahriye G., yere düştükten sonra eşinin kaskı kafasına vurarak parçaladığını, ardından da başını duvara vurduğunu iddia etti.

Tuncay G. İle 2007 yılında evlendiğini kaydeden Bahriye G., nişanlıyken bile aralarında sorunlar olduğunu ama ailesinin ısrarı üzerine evlendiklerini belirtti. Evlendikten 1 ay sonra sürekli şiddete maruz kaldığını söyleyen Bahriye G., 2009 yılında boşanma davası açtığını söyledi.

1 yıl süren davanın ardından eşinin itirazı üzerine boşanamayan Bahriye G. , "Şu an kimliğimi değiştiremiyorum, kimliğimde evli yazıyor. Ben çalışıyorum. Çalıştığım yerlerde beni sürekli rahatsız ediyor, yollarda karşıma çıkıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde iş yerimde darp etti beni, işimden oldum. Arkadaş çevresinde rezil etmeye çalışıyor. Bununla ilgili 12 tane dosyam var ama hiç birinden sonuç alamadım. Bana nafaka davası açmak için çocuğun velayetini benden almak istiyor" dedi.

ÇOCUĞUMUN BOĞAZINI SIKTI
Hamileyken de şiddet gördüğünü ileri süren Bahriye G., mahkemenin, babanın çocuğunu görmesi için gün belirlediğini söyleyerek, "Çocuğu aldıktan bir süre sonra geri getirmesi gerekiyordu, getirmedi, karakoldan haber geldi. Bana, 'Çocuğu darp etmişsin, yakmışsın, karakola gelmen gerekir' dediler. Gittikten sonra işin aslını öğrendim. Çocuğu çakmakla yakmış, ondan sonra boğazını sıkmış ve sonra da gidip, 'Annesi darp etti, çocuğun hayati tehlikesi var' diye rapor almış" iddiasında bulundu.

Eşinden bir türlü boşanamadığını söyleyen Bahriye G., şunları söyledi:

"Mahkemeye çıktığımızda ceza veriliyor, bu olaylarla ilgili onun sabıka kaydı var, ceza alıyor, ama hiçbir şekilde hapiste yatmıyor, ceza almıyor. Artık ben bıktım kurtulmak istiyorum. Devletten ne yardım gerekiyorsa yapılmasını istiyorum. Artık benim psikolojim de bozulmuş, arkadaş çevremde rezil olmaktan da bıktım. Bu insandan kurtulmak ve soyadımı değişmek istiyorum.”

İŞİNE GİDEMİYOR
Bahriye G’nin annesi Medine Y. ise kızının evden dışarı çıkamadığını söyledi. Damadının sürekli mahalleye gelip hakaretler ettiğini kaydeden Y., "Çocuğunu görmek isterse veririz, biz de isteriz babasını görsün, tanısın. Ama götürdüğü zaman da çocuğa işkence edip, 'Annesi yaptı' diyerek bizi zor duruma düşürüyor. Ben kızımı işe gönderiyorum ama çocuğuna bakmak için çalışmaya mecbur. Çalıştığı yerlerde gidip dövüyor, yollarda önüne geçiyor, ne parka gidebiliyor ne de işine gidebiliyor. Biz bundan kurtulmak istiyoruz artık" şeklinde konuştu.

Müvekkilinin hayatından endişe ettiğini söyleyen Bahriye G’nin avukatı Metin Acar ise müvekkilinin birkaç gün önce eşi tarafından fiili taarruza maruz kaldığını, boynunun zedelendiğini, yüzünde ve birtakım yerlerinde yaralar meydana geldiğini anlattı. Tuncay G.’nin darp, hakaret ve tehdit suçlamalarından soruşturmalarının devam ettiğini söyleyen avukat Acar, "Açıkçası müvekkilimin hayatından endişe etmekteyim. İnşallah adli makamlar bu olaya 'dur' deyecek ve Tuncay G. cezasını alacaktır” dedi.

VELAYETİ ALMAK İÇİN ÇOCUĞUNUN ELİNE SİGARA BASMIŞ
Tuncay G’nin iki ay önce de nafaka ödememek ve velayeti almak için çocuğunun eline sigara bastıktan sonra doktora götürdüğünü anlatan avukat Acar, şunları söyledi:

”Doktordan rapor almış, şu anda hem kendisi hem de müvekkilim aleyhine suçtan dava açıldı, haziranda duruşması var. Çocuğunun eline sigara basacak kadar aklını kaybetmiş bir insan her şey yapabilir. Çok dikkatli olmamız gerekiyor."

Tuncay G.’nin her defasında tutuklanmadığını söyleyen Acar, "Tutuklanmanın gerçekleşebilmesi için belli kanuni şartlar lazım. Mahkemeler bu şartların gerçekleşmediği kanaatini taşıyor. Yargı kararına saygı gösteriyoruz ama inşallah bir gün tutuklanacağını tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bahriye G.’nin daha önce koruma talebinde bulunmadığını kaydeden avukat Acar, "Ancak biz en son olaydan sonra koruma talebinde bulunduk, ailenin korunması hakkında haklarımızı kullanmak istediğimizi belirttik. O konuda da yasal prosedür devam etmektedir" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.