Hava Durumu

Haberi duyan kuyumcuya koştu

Kredi kartıyla taksitli satışa getirilen yasakla satışların düşmesinden şikayet eden kuyumcular, kredi kartına 4 taksit imkanı tanınmasının ardından hazırladıkları pırlanta ve altında yüzde 25-50 aralığında indirim kapanyasıyla 2015'e umutla bakmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Haberi duyan kuyumcuya koştu
İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, geride kalan turizm ve  düğün sezonuna ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, kuyumculukta  geleneksel olarak düğünlerin yapıldığı ve turizm hareketliliğinin yaşandığı yaz  sezonunu, özellikle şubat ayı itibariyle kredi kartıyla taksitli satışa getirilen  yasaklamayla sıkıntılı geçirdiklerini ifade etti. 
 
Bu durumun kuyumcuların hem turizmden pay almalarını hem de düğünlerde  altın takı geleneğinin sürdürülmesini zorlaştırdığını dile getiren Baransel,  şunları söyledi: 
 
"Kredi kartının kullanılamayışı alışverişi engelledi. İnsanlar  düğünlerde para takmaya başladı. İstanbul Kuyumcular Odası ile yaptığımız  görüşmelere göre bu dönemde altın satışlarında yüzde 55 civarında düşüş oldu.  Kredi kartıyla 4 taksit imkanı tanınmasıyla piyasa toparlanmaya başladı ama bu  arada düğün sezonu bitti, inşallah gelecek yıl daha iyi olacak. Turizmde de  dışarıdan gelen kişi bir şey alacağı zaman cebinde parayla gelmiyor, kredi  kartıyla geliyor. Herkesin cebinde kredi kartı var, kimsenin cebinde 2-3 bin lira  yok. Kars'tan gelen bir vatandaş, buraya tatile geldi, eşi bir şey beğendi, 2 bin  lira... Neyle alacak, taksit olmayınca da tek slip almıyordu. 4 taksit uygulaması  yeni sezona olumlu yansıyacaktır." 
 
 Baransel, yıla iyi bir başlangıç yapmak için kuyumcu esnafı olarak  ciddi bir kampanya hazırlığı içinde olduklarını belirtti. 
 
 İzmir'de yeni yılda 23-26 Ocak tarihlerinde düzenlenecek Jewex  Mücevher Altın Gümüş Alyans Takı Saat Fuarı'nın hemen ardından tüm kuyumcuların  katılımıyla indirimli satış kampanyası düzenleyeceklerini dile getiren Baransel,  şunları kaydetti: 
 
"Yıla iyi bir başlangıç için 26-31 Ocak'ta tüm kuyumcularımızla bir  kampanya yapıyoruz, bu kampanyayla pırlantada yüzde 50, 14-18 ayar ürünlerde  yüzde 25-30 arası indirim yapacağız. Bunu tüm arkadaşlarla görüştük. İnşallah  bunu her tarafa yayacağız. İşçiliklerimizden fedakarlık yaparak, vatandaşın 14-18  ayara, takı ürününe daha fazla yönelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. 26- 31  Ocak'ta tüm kuyumculardan aynı şekilde bu indirimden faydalanabilirler." 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.