Hava Durumu

Hacivat Deresi temizlendi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin, Yıldırım İlçesi’ndeki Hacivat Deresi’nin Ankara Yolu ile Kaplıkaya arasındaki 2. etap çalışmalarının başladığını ve bölgenin kısa sürede güzel bir düzenlemeyle değer kazanacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2016 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2016 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hacivat Deresi temizlendi
Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın daha yaşanabilir ve sağlıklı bir kent olması hedefiyle altyapı ve üstyapı yatırımlarına önem veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte, Hacivat Deresi’nde devam eden ıslah çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Altepe, çalışmalar hakkında bilgiler vererek, "Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’da altyapı ve üstyapı yatırımları başta olmak üzere her alanda çalışmalarımız sürüyor. Özellikle altyapı yatırımlarından en önemlilerinden biri dere yatakları. Bursa merkezinde bulunan tüm derelerimizi, herhangi bir sel baskınına uğramayalım diye, devamlı temiz tutuyoruz” diyerek, Bursa’daki tüm derelerin temizlendiğini ve bakımlarının yapıldığını söyledi.

Başkan Altepe, dere yataklarının ıslah ve çevre düzenlemeleriyle Bursa’ya yakışır hale geldiğini hatırlattığı açıklamasında, “Yıldırım İlçesi’nden geçen Hacivat Deresi’nde daha önce çalışmalarımızı başlatmıştık. İlk etapta Ankara Yolu’nun altı, özellikle Çınarönü ve Hacivat mahallelerinin bulunduğu bölgede düzenleme yapmıştık. O bölge oldukça sıkıntılıydı ancak rekreasyon ve spor alanlarıyla birlikte dere yatağı da ıslah edildi, güzel bir çalışma oldu” diye konuştu.

Başkan Altepe, halen bölgedeki ikinci etap çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, “Uzun zamanın beklentisi, Hacivat Deresi’nin Ankara Yolu’ndan Kaplıkaya’ya kadar olan 2 km’lik bölümünde artık faaliyet başlandı. Dere yatağı tümüyle en güzel şekilde ıslah ediliyor. Çevre, yeşil alan ve rekreasyon çalışmalarıyla birlikte güzel ve sağlıklı bir yapıya kavuşacak. Bursa’nın kalbinde, Avrupa şehrine yakışır, güzel bir düzenleme pırıl pırıl parlayacak” dedi.

Başkan Altepe, 10 milyon TL değerindeki yatırımla Ankara Yolu ve Kaplıkaya arasındaki çalışmaların da hızlı bir şekilde tamamlanacağını sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.