Hava Durumu

Hain saldırıda kan donduran ayrıntı

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün gece meydana gelen terör saldırısının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2016 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hain saldırıda kan donduran ayrıntı
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, teröristlerden birinin Glock marka silahla, diğerinin de Kalaşnikof marka tüfekle ateş ederek X-Ray cihazını geçtiği, birinin dış hatlar geliş terminalinin bulunduğu merdivene yöneldiği, diğerinin ise alt kattaki patlamadan kaçanları hedef aldığı ortaya çıktı.

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 3 saldırganı havalimanına götüren taksici tespit edilerek ifadesi alındı. Saldırganı havalimanına getiren taksicinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.

İKİ ADRESTE ARAMA YAPILDI

Soruşturma kapsamında saldırganlarla ilişkili olduğu tespit edilen iki adrese baskın yapılarak arama yapıldığı öğrenildi. Bu arada saldırının ayrıntılarına da ulaşıldı. Yapılan çalışmada, üç saldırganın aynı taksi ile havalimanına geldiği, bir saldırganın dış hatlar geliş, iki saldırganın da dış hatlar gidiş tarafına gittiği tespit edildi.

ALT KATTAN KAÇANLARI HEDEF ALDI

Alt katta bulunan dış hatlar geliş terminaline giden saldırganın önce ateş ettiği, ardından da kendini patlattığı, hemen ardından da dış hatlar gidiş terminaline giden iki saldırganın harekete geçtiği, birinin Glock marka silahla, diğerinin de Kalaşnikof marka silahla ateş ederek X-Ray cihazını geçerek içeri girdiği belirlendi. İçeriye giren iki saldırgandan birinin dış hatlar geliş terminalinin bulunduğu merdivene doğru yöneldiği, alt kattaki patlamadan kaçanları hedef aldığı, ardından da kendini patlattığı belirlendi. Diğer saldırganın da üst katta kalarak kendini burada patlattığı tespit edildi.

PATLAMAMIŞ İKİ EL BOMBASI BULUNDU

Olaydan sonra iki adet patlamamış el bombası bulundu. Menşei henüz tespit edilemeyen el bombalarından biri saldırganların el çantasında diğeri de olay yerinde bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.