Hava Durumu

Hain saldırıdan 7.5 ay sonra iddianame hazırlandı

Atatürk Havalimanı'na 28 Haziran 2016 tarihinde 45 kişinin yaşamını yitirdiği, 163 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili 45 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2017 06:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2017 06:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hain saldırıdan 7.5 ay sonra iddianame hazırlandı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Savcı Aydıner, 41'i tutuklu, 3'ü firari, biri tutuksuz 45 şüpheli hakkında iddianame düzenledi. 257 sayfalık iddianamede, şüphelilerin 'Tasarlayarak öldürme', Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme', 'Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs', 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Nitelikli mala zarar verme' suçlarından toplam 46 kez ağırlaştırmış müebbet hapis ile 3 bin 342 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

207 KİŞİ MÜŞTEKİ

Saldırıda yaralanan ve malı zarar gören 207 kişi iddianamede müşteki olarak yer alırken saldırıyı gerçekleştiren 3 kişi de hayatını kaybettiği için haklarında ek takipsizlik kararı verildi. Tutuksuz bir şüpheli hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması talep edildi. Rus vatandaşı olan Nazım Gasanov, Marat Pshnatov ve kod adı Anzar-abu Selbebil olan Rustem Efendiev'in ise firari olduğu belirtildi. İddianame, terör mahkemesi olan Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin, iddianameyi 15 gün inceleme süresi bulunuyor. İddianame kabul edilirse şüpheliler önümüzdeki günlerde Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.