Hava Durumu

Hakan Atilla davasında flaş gelişme!

ABD'de hakkındaki altı suçlamanın beşinden mahkûm edilen Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla davasında son dakika gelişmesi...

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2018 20:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2018 20:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hakan Atilla davasında flaş gelişme!

Atilla'nın savunma ekibi tarafından usulsüz delilller gerekçe gösterilecek yapılan beraat başvurusu reddedildi. Savunma ekibi, Savcılığın Atilla'nın yaptırım delme programıyla ABD bağlantısını bildiğini ya da çok sayıda komployla bağlantılı olduğunu kanıtlamayı başaramadığı gerekçesiyle, yargıçtan jüri kararını düşürmesini talep etmişti.

Atilla'nın avukatları, tüm suçlamaları reddettikleri beraat taleplerinde, savcılığın Atilla'nın Zarrab'ın herhangi bir ABD planıyla olan herhangi bir bağlantısını bildiğini kanıtlamadığını savunmuşlardı.

Hakim Berman, karar metninde özellikle Reza Zarrab'ın tanık sandalyedeki ifadelerine geniş yer verirken, duruşmanın diğer önemli tanığı 17 Aralık Operasyon amiri Hüseyin Korkmaz'ın ifadelerine hiç yer vermedi.

Berman, Hazine Bakanlığı'nda teörizm ve finansal istihbarat'tan sorumlu bakan yardımcısı David Cohen, OFAC direktörü Adam Szubin, OFAC danışmanı Joshua Kirschenbaum, OFAC Yaptırımlar koordinatörü Lisa Palluconi ve Deutche Bank'tan Douglas Sloan'un ifadelerinden alıntılara yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.