Hava Durumu

Hakan Atilla Türkiye'ye geldi

Sarraf davası nedeniyle ABD'de uzun süredir tutuklu bulunduktan sonra tahliye edilen Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'yı taşıyan uçak İstanbul'a geldi. Atilla'yı havalimanında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak karşıladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2019 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2019 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hakan Atilla Türkiye'ye geldi

ABD'deki İran yaptırımları davasında suçlu bulunan ve tutulduğu cezaevinden tahliye edilen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, New York John F. Kennedy Uluslararası Havaalanından Türk Havayolları'nın New York- İstanbul seferini yapan tarifeli uçağı ile İstanbul'a hareket etmişti. Uçak saat 11.30'da İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı.

ALBAYRAK KARŞILADI

Atilla'yı İstanbul Havalimanı VIP Salonu'nda ailesinin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile öteki ilgililer karşıladı.

ERDOĞAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yurda dönüş yapan eski Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'yı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Erdoğan ve Atilla'nın yarın biraraya geleceği bildirildi.

32 AYDIR TUTUKLU BULUNUYORDU

Hakan Atilla'yı havalimanından Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve New York Başkonsolosu Alper Aktaş uğurladı. Atilla ABD'de 32 aydır tutuklu bulunuyordu.

19 TEMMUZ'DA TAHLİYE EDİLDİ

Mehmet Hakan Atilla, 32 ay hapis cezasını tamamladıktan sonra 19 Temmuz'da tahliye edilmiş ve sınır dışı işlemlerinin tamamlanması için gözaltı merkezi York County Prison'a sevk edilmişti.

32 AY HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Hakan Atilla, 27 Mart 2017'de New York JFK Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve İran yaptırımlarının ihlali suçlamalarıyla açılan davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı. Jüri, Atilla'yı hakkındaki 6 suçlamanın 5'inden suçlu bulmuş, "kara para aklama" suçlamasından ise masum olduğuna karar vermişti.

İran yaptırımları davasında suçlu bulunan Hakan Atilla, 32 ay hapis cezası almıştı.

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan ve 19 Mart 2016'da ABD'de tutuklanan iş insanı Rıza Sarraf ise yargılanmasına kısa süre kala 26 Ekim 2017'de hakkındaki suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla iş birliğine gitmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.