Hava Durumu

Halk otobüsünde ayakta yolculuk etmişlerdi

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Muslu Belde Belediyesi, kömür karası iş elbiseleriyle bindikleri halk otobüsünde 'Kirlenmesin' diye koltuklara oturmayan maden işçileri ile onların bu davranışını fotoğraflayıp sosyal medyada duyuran Aslı Ertürk'e 2 günlük kaplıca tatili hediye etti

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2017 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2017 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Halk otobüsünde ayakta yolculuk etmişlerdi

Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü'nde çalışan 6 maden işçisi, asansör arızalı olduğu için Gelik İşletme Müdürlüğü ocağından çıkıp Karadon'a giderken halk otobüsüne bindi. Madenciler, 'Koltuklar kirlenmesin' diyerek koltuklara oturmadı ve ayakta yolculuk etti. Otobüste bulunan 19 yaşındaki Aslı Ertürk, madencilerin bu davranışını fotoğraflarını çekerek sosyal medyada paylaştı.

MUSLU BELEDİYE BAŞKANI TATİL HEDİYE ETTİ
Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, otobüste ayakta yolculuk eden maden işçileri ile Türkiye'nin takdirini kazanan bu davranışlarını sosyal medyada duyuran Aslı Ertürk'ü ödüllendirdi.

Başkan Adıyaman, TTK Karadon Müessese Müdürlüğü önünde bir araya getirdiği Aslı Ertürk ile maden işçileri Gökhan Onur, Sabahattin Akkoç, Turgay İnan, Ali Aktaş, Musa Uğur ve Koray Karabacak'a 2 günlük kaplıca tatili hediye etti. Başkan Adıyaman, ön camı kırık telefonu ile madencilerin fotoğrafını çeken Aslı Ertürk'e ayrıca akıllı telefon da hediye etti. Başkan Adıyaman, geçmişten günümüze küçülen bir Zonguldak'ın unutulmuşluğunu maden işçisinin otobüsteki duruşunun yeniden hatırlattığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Burada herkes maden işçisinin nasıl güzel insanlar olduğunu anladı. Bu yürekleri, bu kişilikleri yürekten selamlıyorum. O fotoğrafı görünce, Nazım Hikmet'in 'Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?' şiiri geldi. Aslı kardeşimiz de emeğin, onurun ve saygınlığın fotoğrafını çekmiş. Ben bunu böyle algıladım. Ona da teşekkür ediyorum. Onları burada bir araya getirmekten de onur duydum

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.