Hava Durumu

Hamile çocuk skandalıyla ilgili İstanbul Valisinden açıklama

İstanbul Valisi Vasip Şahin, '115 hamile çocuk' skandalına ilişkin resmi yetkililer hakkında soruşturma izni verilmedi mi?' sorusunu yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hamile çocuk skandalıyla ilgili İstanbul  Valisinden açıklama

Şahin'in yanıtı şöyle:

Şimdi arkadaşlar bakın bir çok şey birbirine karıştırılıyor. Bunlar her biri idari ve hukuki süreçler. Bu konuyla ilgili hem valiliğimiz hem hastane idaremiz ciddi araştırma yapmışlar. Önümüze çıkan tablo şudur, 15 yaş altı gebeliklerde zaten kanunen bildirmek zorundayız. Onların tamamı bildirilmiş.

15 yaş üstü 18 yaş altı gebeliklerde eğer cebir şiddet ve bir takım başka türlü baskılar söz konusu ise bu tespit edilebilmiş ise bunların bildirimi zorunlu. Diğerleri şikayete tabii. Yani kovuşturması şikayete tabii olan konulardan. Bunlarla ilgili de bizim dosyalarımızda tüm evraklar tamamlanmış vaziyette. Biz de ona göre karar vermişiz. Bizim verdiğimiz karar idari karardır. Ve yine yasa gereği bu kararımız hem taraflar, yani mağdur ya da şikayetçi ya da şikâyet edilen tarafından hem de cumhuriyet savcılarımız tarafından bölge idare mahkemelerine tekrar itirazen götürülür ve orada incelenir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.