Hava Durumu

Hamileyken hamileliğe alerjisi olduğunu öğrenince...

İngiliz kadın hamileyken göbeğinde kırmızı, kaşınan izler olmaya başladı. Lekeler vücudunun diğer yerlerine de yayılmaya başlayınca kadının hamileliğe alerjisi olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2016 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2016 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hamileyken hamileliğe alerjisi olduğunu öğrenince...
Genç kadın hamileyken hamileliğe alerjisi olduğunu öğrendi. İngiltere'de yaşayan Fiona Kerrigan, 3 aylık hamileyken göbeğinde kırmızı, kaşınan izler olmaya başladı. Zamanla vücudunun diğer yerlerine de yayılmaya başlayan ve ilaç kullanamayan genç kadının hamileliğe alerjisi olduğu ortaya çıktı.

BAŞLARDA BİRKAÇ İZ VARDI

İlk başlarda sadece birkaç izi olduğunu söyleyen Fiona Kerrigan daha sonra karnının etrafında yayıldığunu söyledi, "Karnımın etrafında kırmızı izler vardı sonra bu gittikçe yayıldı ve tüm vücudumda olmaya başladı. Kollarım, bacaklarım ve avuç içleridme bile vardı. Çok korkunçtu. Hamile kalmadan önce doğum izlerim kalacak diye çok korkuyordum ama çok daha kötüsü oldu. Sürekli kaşınıyordu ve yapabileceğim hiçbir şey yoktu."

BEBEĞİN HÜCRELERİ ANNENİNKİYLE KARIŞIYOR

Kerrigan'a teşhis koyan doktor "Onu sakinleştirmek için hiçbir şey yapamıyordum ve bu çok stresli bir durumdu." derken genç kadın "Doktor bebeğimin hücrelerinin yavaş yavaş benimkiyle karıştığınız bunun da bir reaksiyona neden olduğunu söyledi. Hamileliğe alerjim olduğu ortaya çıktı."

Bahsedilen alerjinin ismi ise "çok biçimli hamilelik döküntüsü." Genellikle hamileliğin son 3 ayında, karnın gerildiği zamanlarda ortaya çıkan alerji bazı hastalarda daha erken aylarda da görülebiliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.