Hava Durumu

Hangi evli çiftler kilo almaya mahkum?

ABD'de yapılan bir araştırmada mutlu evliliğin daha fazla kilo almayı öncülük ettiği edildi. ABD'li uzmanlar 169 evli çifti beş yıldan fazla bir süre izleyerek evlilik ve kilo alma ilişkisini inceledi. İnceleme sonucunda kanaatkar yeni evli çiftlerin bir başka flörte daha az motive oldukları için daha fazla kilo almaya meyilli oldukları ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2013 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2013 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hangi evli çiftler kilo almaya mahkum?

Araştırmaya öncülük eden Psikolog Andrea L Meltzer "Ortalama evlililkerinden hoşnut olan çiftlerde, ayrılmak fikri çok az düşünülüyor ve zamanla daha fazla kilom alıyorlar. Buna karşılık ilişkilerinden daha az hoşnut olan çiftler zamanla daha az kilo alıyor" dedi.

Texsas eyaletinin Dallas kentindeki Southern Methodist Üniversitesi uzmanları bulgularının kaliteli ilişkinin sağlığa faydalı olduğu yönündeki standart inanışa meydan okuduğunu söyledi.

Sonuçta mutsuz çiftlerde boşanma fikrinin ağır bastığı ve daha az kilo aldığı gözlemlendi. Uzmanlara göre bu sonuçlar insanların sağlıklarından çok kilolarını düşündüğü fikrini akla getirdiğini söyledi.

Araştırma Health Psychology dergisinde yayımlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.