Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hapse girmemek için son hamlelerini yapacaklar

"Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan çeşitli hapis cezalarına çarptırılan Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren'in de aralarında bulunduğu ünlü isimler karara itiraz etmeye hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2018 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2018 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hapse girmemek için son hamlelerini yapacaklar

Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren'in de aralarında olduğu 34 sanığın yargılandığı uyuşturucu davasında ceza yağmış, mahkeme oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca'ya, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 4 yıl 2 ay hapis, şarkıcı Cenk Eren'e ise aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası vermişti. Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan hapis cezalarına çarptırılan oyuncular karara itiraz edecek.

"YASAYA AYKIRI BİR KARAR"

4 yıl 2 ay hapis cezası alan Yusuf Akgün'ün avukatı Erol Şahin, şunları dedi: "Müvekkilimin uyuşturucu ticareti yaptığı veya başkalarına temin ettiği yönünde dosyada delil yok. Mahkeme, sürpriz bir şekilde tüm sanıklara uyuşturucu ticareti suçundan ceza verdi. Dosya kapsamına ve yasaya aykırı bulduğumuz bu kararın bozulması amacıyla İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvuracağız."

CENK EREN VE ÇAĞATAY'IN AVUKATI DA İTİRAZ EDECEK

Gazete Habertürk'ten Veli Sarıboğa'nın haberine göre; Cenk Eren ile Çağatay Ulusoy'un avukatı Şeyda Yıldırım da mahkemenin kararına itiraz edeceklerini söyledi.

Yıldırım, mahkemenin gerekçeli kararını açıklamasından sonra karara yaptıkları itiraz üzerine dava dosyasının İstanbul Bölge İstinaf Mahkemesi'ne gönderileceğini ifade etti. 5 yıla kadar hapis cezaları istinaf mahkemelerince inceleniyor. 5 yılı geçen suçlar ise istinafın vereceği kararın temyiz edilmesi durumunda Yargıtay'a da gönderiliyor.

CEZA ONANIRSA HAPSE GİRECEKLER

Cenk Eren, cezasının istinaf mahkemesi ve Yargıtay tarafından aynen onanması durumunda infaz yasası gereğince 3 yıl 2 ay hapis yatacak. Verilen hapis cezasının 5 yılın altında olması nedeniyle, istinaf mahkemesinin kararı aynen onaması durumunda, Gizem Karaca, Çağatay Ulusoy, Yusuf Akgün ve Selin Boronkay ise 1 yıl 9 ay hapis yatacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.