Hava Durumu

Harp Akademileri'nin imamı o general mi?

Darbe girişimi soruşturması kapsamında, Kara Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Mert, Hava Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Yüksel, Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Taşdeler, Tuğgeneral Ali Akyürek ile 9 subay, tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2016 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Harp Akademileri'nin imamı o general mi?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen darbe girişimi soruşturması kapsamında, tümgeneraller Selim Mert, Recep Yüksel, Nevzat Taşdeler ile Tuğgeneral Ali Akyürek ve 9 subay, çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılık işlemleri tamamlanan çoğu askerşüphelilerden gruplar halinde, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına sevk edilenlerin işlemleri bitti.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kara Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Selim MertHava Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Recep YükselHarp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Nevzat Taşdeler, Harp Akademileri, Silahlı Kuvvetler Yüksek Sevk ve İdare Akademisi (SKYÜSİDAK) Komutanı Tuğgeneral Ali Akyürek ile 9 albay, savcılıktaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Generaller Mert, Yüksel, Taşdeler ve Akyürek ile 9 albay, çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Tutuklanan generallerden Yüksel'in, FETÖ/PDY yapılanmasında “akademi imamı” olduğu değerlendiriliyor. Tutuklanan generallar ile diğer şüpheli subayların, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel'in konutlarını basılmasına ilişkin eylemi tertipledikleri de öğrenildi. 

KOMUTANIN EŞİ VE ÇOCUĞUNA SİLAH ÇEKTİLER

Şüphelilerden bir kısmı, Deniz Harp Akademisi Komutanı'nın konutunu bastıktan sonra "Tayyip'in askerleri" diyerek, komutanın eşi ve çocuğuna silah çektikleri de belirtildi.Son tutuklamalarla birlikte İstanbul'da tutuklanan general sayısı 16'ya yükseldi. Şu ana kadar darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla soruşturma kapsamında, aralarında general ve bir amiral, subay, polis, öğretmen ve asker ile askeri-sivil hakim savcıların da bulunduğu 2 bin 139 kişi tutuklandı. Bunlardan 218'ini sivil hakim ve savcılar oluşturuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.