Hava Durumu

Harun model kaleci olur

Genç eldivenin gelişim sürecindeki baş aktörlerden Öztürk Tanrıbilir, Harun’un karakteri ve çalışkanlığı ile Rüştü Rençber gibi model olacak bir kaleci kimliği taşıdığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Harun model kaleci olur
DÖNÜM NOKTASI OLDU

Harun Tekin’in Bursaspor’a transferinde başrol kuşkusuz Öztürk Tanrıbilir’e ait. Ertuğrul Sağlam’ın yardımcısı olan Öztürk Tanrıbilir o günleri şu sözlerle anlattı; “Beşiktaş’tan yeni ayrılmıştık. Portföyümüzün genişlemesi adına genç kalecileri izliyordum. Harun’u ilk olarak Güngören’in Erciyes’le oynadığı maçta izledim. Dikkatimi çekti. Sonrasında iki maçını daha takip ettim. Ertuğrul Sağlam’a da kendisinden bahsettim. Türkiye Kupası’nda Güngören’le eşleşmemiz Harun açısından dönüm noktası oldu. O maçta iyi oynayınca Harun’u transfer etmeyi kararlaştırdık”.

TECRÜBELİ İSİMLERLE ÇALIŞTI

Harun Tekin’in uzun süre antrenörlüğünü yapan Öztürk Tanrıbilir sözlerini şöyle sürdürdü, “Harun çalışmasını çok seven bir kaleci. Önceleri kuvvet açısından sıkıntıları vardı. Kollarının güçlenmesi için salonda özel antrenmanlara ağırlık verdik. Yavuz Eraydın gittikten sonra takımın ikinci kalecisi olmasını kararlaştırdık. Dimitar Ivankov ve Scott Carson gibi iki önemli kalecinin arkasında oynadı. Ivankov’dan çok kritik tecrübeler edindi. Carson’dan da çabukluğu ve ayak hakimiyetini kaparak kendini geliştirdi”.

RÜŞTÜ’YLE BENZERLİK TAŞIYOR

Öztürk Tanrbilir genç eldivenin bundan sonra önünde uzun bir yol olduğunun altını çizdi ve “Şu anda Murat hoca onun antrenörlüğünü yapıyor. Hepimizin idolü Şenol Güneş’le çalışması çok büyük bir avantaj. Harun, Rüştü Reçber gibi Türkiye’de model bir kaleci olabilir. Rüştü’yle Harun’un gelişim süreçleri birbirine çok benziyor. 3’üncü kaleci bile olsa Milli Takım’a sürekli gitmeli. Volkan Demirel’in yaşı artık geçiyor. Tolga ve Onur’un sakatlık problemleri var. Mert Günok ve Harun uluslararası platformda ne kadar çok oynarsa o kadar çabuk gelişirler” sözleriyle genç eldivenin çizmesi gereken yol için ışık tuttu.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.