Hava Durumu

Harun’un cezası düştü

Harun Tekin'e verilen 4 maçlık ceza 2'ye indi. Tahkim Kurulu yaptığı açıklamada cezanın, taraftarın etkisiz hale gelmesinden sonra Harun'un saldırıya devam etmesinden dolayı verildiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2013 08:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2013 08:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Harun’un cezası düştü

Süper Lig'in 27. haftasında oynanan ve Bursaspor'un deplasmanda Kasımpaşa'ya 2-0 mağlup olduğu karşılaşmanın sonunda yaşanan olayda Yeşil Beyazlı kaleci Harun Tekin, taraftarla kavga etmiş ve PFDK bu nedenle genç file bekçisine 4 maç ceza vermişti. Bursaspor Kulübü'nün yaptığı itirazı inceleyen Tahkim Kurulu ise dün yaptığı açıklamada Harun'un cezasının 2 maça düşürüldüğünü duyurdu.

TAHRİK KABUL EDİLMELİDİR

Tahkim Kurulu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Harun Tekin'in, kendisine saldıran taraftara ölçüsüz olarak karşılık verdiği, güvenlik görevlilerinin saldırgan taraftarı etkisiz hale getirmesine rağmen futbolcunun saldırısına devam ettiği, buna göre futbolcunun eyleminin cezalandırılması gerekmekle birlikte tahrikin ağırlığının da değerlendirilmesi gerektiği kabul edilmelidir" denildi.

ERTELEMEYE RET

Açıklama şöyle devam etti: "Böylece tahrikin ağırlığı dikkate alınmak suretiyle rakip takım taraftarına yönelik saldırı için öngörülen temel cezada 2/5 oranında indirim yapılarak; PFDK'ca verilen netice cezanın, 2 resmi müsabakadan men cezası ve 4 bin lira para cezası şeklinde düzeltilerek onanmasına oybirliği ile karar verilmiştir". Ayrıca cezanın ertelenme talebinin reddedildiği bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.