Hava Durumu

HAS Parti Yıldırım'a ticaret merkezi istiyor

Ankara Yolu altındaki Tütüncüoğlu bölgesinin kendiliğinden bir ticaret merkezi haline geldiğine dikkat çeken Has Parti İl Başkanı Ali Mollasalih, bu bölgenin yapılandırılması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2012 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2012 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HAS Parti Yıldırım'a ticaret merkezi istiyor
Bursa HAS Parti İlçe Teşkilatı'nın (Halkın Sesi Partisi) Yıldırım Sanayici ve İşadamları Birliği'nin (YILSİAB) yaptığı ziyarete konuşan Has Parti İl Başkanı Ali Mollasalih, Tütüncüoğlu Bölgesinde bulunan yoğun tekstilci esnafının Bursa için büyük önem taşıdığını söyledi. Mollasalih, "Bölgedeki 10 bin işletmenin 60 bin işçi istihdamı oluşturuyor. Yetkililer biran önce bu bölgeyi yapılandırmaları gerekiyor. Dünyada ticaret merkezlerinin özel uğraşlarla yapılıyorken, Tütüncüoğlu bölgesinde kendiliğinden oluşmuş büyük bir ticaret hacmi bulunuyor. Anadolu, Duaçınarı, Yunusemre, Kazım Karabekir ve Vatan mahallelerinden oluşan bölgeye yalnızca Karlıdağ Caddesi ve Vişne Caddesi ana arterleri ile ulaşım sağlanıyor. Dikey caddeler açılarak bölgenin iç ulaşımının rahatlatılması gerekiyor" dedi.

Yetkililerin uzman ekiplerle görüşerek bölgeyi bir an önce yeniden yapılandırmasını faliyete geçirmesi gerektiğini belirten Mollasalih, altyapı ve ulaşım sorunun da çözüme kavuşturulması çağrısında bulundu. Mollasalih, "Her gün yurdun her yerinden binlerce insan Bursa'ya ticaret için geliyor. Bu kazanımın sürdürülebilmesi için, havaalanı ve otobüs terminalinden toplu ulaşım imkanı sağlanması ve aktarma tramvay hattının kurulması gerekiyor"diye konuştu.

YILSİAB Başkanı Ali Gümrükçü ise, Yıldırım'ın sanayi anlamında gereken yatırım alamadığını belirterek, bölgenin mahalle statüsünden çıkartılarak ticaret merkezi haline getirilmesini istediklerini belirtti. Gümrükçü, az maliyet bölgenin yapılandırılabileceğini de sözlerine ekledi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.