Hava Durumu

Hasip Kaplan'dan bomba iddia

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde çıkaracakları adayın ikinci tura kalacağını öne sürerek...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2014 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2014 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hasip Kaplan'dan bomba iddia

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde çıkaracakları adayın ikinci tura kalacağını öne sürerek, "Diğer partilerin birinci turda bile boykot eğilimlerini duyuyoruz. Sandığa gitmeyerek, pasif duruş sergileyeceklerine dair bilgiler alıyoruz" dedi.

Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Soma'daki maden işçileri, taşeron işçilik ve kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını içeren "torba kanun" tasarısını TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bir haftadır gece geç saatlere kadar görüştüklerini ve görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Bu çalışmanın angarya olduğunu ifade eden Kaplan, "Anayasa'ya aykırı, insan haklarına aykırı. Anayasa'nın yasakladığı angarya Meclis'te uygulanıyor" dedi.

Kaplan G-20 zirvesi için harcanacak paranın Kamu İhale Kanunu kapsamından çıkarılması ve görevden alınan memurların davayla görevlerine iadesine ilişkin kararların 2 yıl uygulanmayacağına ilişkin hükümlerin hukuka, vicdana aykırı olduğunu savunarak, "Bunları dayatıp torbaya koyacaksanız biz yokuz" diye konuştu.

Görüşmelerin komisyonda bu hafta bitmeyeceğini ifade eden Kaplan, "Torbaya en azından 40-50 önerge daha bekliyoruz. Hükümet bu kafayla devam ederse, söz veriyoruz Ramazan Bayramı'na kadar sizi çalıştıracağız. Bize angarya uygularsanız, bumerang gibi iade edeceğiz" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kaplan, HDP'nin cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde bir gelişme olup olmadığının sorulması üzerine, kendisinin de yer aldığı temas grubunun birinci tur çalışmaları tamamladığını, emek örgütleriyle yarın tekrar görüşeceklerini belirtti.

Kaplan, seçimin ikinci tura kalması halinde HDP tabanının seçimi boykot edeceğine ilişkin yorumlar yapıldığının belirtilmesi üzerine, "Tersini duyuyoruz. Halkın adayıyla ikinci tura kalacağımızı düşünüyoruz. MHP-CHP'nin boykotu düşünmesi lazım. Sandığa gitmeyerek, pasif duruş sergileyeceklerine dair bilgiler alıyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.