Hava Durumu

'Hastalıklı et' iddiasına yalanlama

ESK, "Bosna Hersek'ten getirilen etlerin bir partisinde sağlık sorunu olduğu tespit edilmiştir. Bu etlerin imha işlemlerine başlanılmıştır" açıklamasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Hastalıklı et' iddiasına yalanlama

Et ve Süt Kurumunca (ESK), piyasaya sağlıksız et sunulmasının söz konusu olmadığı bildirildi.

ESK'dan yapılan açıklamada, bir internet sitesindeki köşe yazısında, "Bosna Hersek'ten getirilen 20 ton sığır karkas etinin, analiz edilmeden piyasaya sürüldüğü, vatandaşın zehirlendiği" iddiasına yer verildiği belirtildi.

Hastalıklı et iddiasının kesinlikle asılsız ve kurumu karalamaya yönelik olduğuna yer verilen açıklamada, Bakanlar Kurulu tarafından ESK'ya verilen tarife kontenjanları kapsamında sığır eti ithalatı gerçekleştirildiğine işaret edildi. Bu kapsamda Bosna Hersek'ten de sığır eti ithal edildiği, 2014'ten beri ilgili ülkeden ithalat programı kapsamında yaklaşık 20 bin ton et ithalatı gerçekleştirildiği, ithal edilen etlerin gerekli analiz ve kontrol işlemlerinin, Veteriner Sınır Kontrol Noktası tarafından yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kontrollerde Bosna Hersek'ten getirilen etlerin sadece bir partisinde sağlık sorunu olduğu tespit edilmiştir. Bu etler, analiz sonuçları çıkana kadar 24 Ağustos 2017'de depolarımızda muhafaza altına alınmıştır. Bu partideki etler, iddia edildiği gibi piyasaya sürülmemiş olup depolarımızda muhafaza altında tutulmuştur. Analiz sonuçlarının olumsuz çıkması üzerine imha işlemlerine, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 20. maddesine göre 5 Ocak 2018'de Erzincan kombinamızda başlanılmıştır. Kurumumuzun piyasaya sağlıksız et sunması asla söz konusu değildir"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.