Hava Durumu

Hastane yangını davasında ek rapor kararı

Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde 9 kişinin ölümüyle neticelenen yangınla alakalı karar çıkması beklenen davada mahkeme, dosyanın yeniden bilirkişiye gönderilerek ek rapor alınmasına hükmetti.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2012 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2012 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hastane yangını davasında ek rapor kararı

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "taksirle yangına ve birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 15'er yıla kadar hapisleri istenen eski Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı M. G. ve elektrik elektronik mühendisi S. K. bugün tekrar hakim karşısına çıktı. Görüntüleme merkezinin sahibi Dr. E.K. ile eski başhekim O. N. Ç. ile eski hastane müdürü Salim Ö. ve eski teknik işlerden sorumlu müdür yardımcısı Y. G. ise bugünkü duruşmaya katılmadı.

Yangında yakınlarını kaybeden bazı müştekilerin katıldığı davada mahkeme, Ankara Ağır Ceza Mahkemesi kanalıyla uzman akademisyenlerden oluşan bilirkişi heyetinden ek rapor alınmasına karar verdi. Daha önceki raporda belli oranlarda kusur verilen sanıkların yeni TCK'ya göre asli yada tali kusurlu olacak şekilde belirtilmesini isteyen mahkeme, davayı erteledi.

Bilindiği gibi bilirkişi, yangının çıkış yeri olarak bilinen görüntüleme merkezinin sahibi Dr. E. K. ile eski başhekim O. N. Ç. 8'de 2, diğer 4 sanığın ise 8'de 1 kusurlu olduğunu ifade etmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.