Hava Durumu

Hastaneden firar eden mafya babası yakalandı

Diş tedavisi için getirildiği hastahaneden firar eden Nuriş çetesi elebaşılarından Vedat Ergin'in eski koğuş arkadaşı Hünkar Karataş Beyoğlu'nda yakalandı. Karataş'ın saklanmasına yardım eden 2 kişi de gözaltına alındı. Firar sırasında Karataş'ın kaçmasına yardım eden Bora Yuvarlak jandarma tarafından boynundan vurularak yaralı ele geçmişti.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 07:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 07:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hastaneden firar eden mafya babası yakalandı
Hünkar Karataş, 11 Mart 2016 günü tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'den Jandarmalar tarafından İstanbul Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastahanesi'ne getirilmişti. Tuvalete götürüldüğü sırada, doktor kıyafeti giyen cezaevi arkadaşı Bora Yuvarlak'ın yardımıyla kaçmışmıştı.

Firar sırasında Yuvarlak Jandarma tarafından boynundan vurularak yaralı olarak yakalanmış, Karataş ise kaçmıştı. Hakkında 150 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirtilen Hünkar Karataş'ın yakalanması için Asayiş Şube Müdürlüğü bir bilgiye ulaştı. Ekipler, Karataş'ın Beyoğlu Sütlüce'de bir evde gizlendiğini belirledi. Adresi bir süre fiziki takip altında tutan ekipler operasyon düzenledi. Eve düzenlenen baskında Hünkar Karataş ve gizlenmesine yardım eden 2 kişi yakalandı. 

VEDAT ERGİN'İN KOĞUŞ ARKADAŞI

Hünkar Karataş'ın geçmişte Uşak Cezaevi'nde Nuriş çetesi elebaşılarından Vedat Ergin'in koğuş arkadaşı olduğu ortaya çıkmıştı. Uşak Cezaevi'nde Nuriş kardeşlerin çıkardığı isyanda, Vedat Ergin'in koğuş arkadaşı olan Hünkar Karataş, olaylardan bir ay önce Nuriş kardeşlerin cezaevindeki gerçekleştirdiği olayları savcılığa yazdığı mektupla bildiren kişiydi. Hünkar Karataş'ın 2013 yılında Şişli'de bir kişiyi gasp amaçlı öldürdükleri için yakalandığı ve tutuklandığı da ortaya çıkmıştı.

Karataş'ın saklandığı evde polis 2 tabanca, 5 adet polis yeleği, 6 polis kepi, 3 kelepçe, 2 polis rozeti ele geçirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.