Hava Durumu

Havuzda boğulan Atakan son yolculuğuna uğurlandı

Antalya'da 5 yıldızlı otelin havuzunda boğulan 6 yaşındaki Atalan Arı Eskişehir'de toprağa verildi

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2017 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2017 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Havuzda boğulan Atakan son yolculuğuna uğurlandı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan 5 yıldızlı bir otelin havuzunda boğularak hayatını kaybeden 6 yaşındaki Atakan Arı, Eskişehir'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

6 yaşındaki Atakan Arı'nın cenazesi öğlen namazını müteakip Tepebaşı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Yusuflar Mahallesi Mezarlığı'nda sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. Diğer yandan cenaze namazı sonrasında baba, oğlunun naaşının yanında gitmek istese de yakınları tarafından cenaze aracının arkasından indirildi.

Cenaze törenine Milli eğitim İl Müdürü Necmi Özen, Ak Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Kaynarca, aile yakınları ve akrabaları katıldı.

Cenaze törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin isminin yazılı olduğu çelenk gönderilmesi dikkat çekti.

'BEN GİTMEYELİM DEDİM, OĞLUM İSTEDİ'

Anne Hatice Arı ve baba Ersin Arı, tören boyunca gözyaşlarını tutamayıp sürekli ağladı. Baba Ersin Arı oğlunun tabutuna sarılıp "Ben tatile gitmeyelim dedim ama oğlum çok istedi" diyerek gözyaşı döktü.

Ersin Arı, cenaze töreni öncesinde de gazetecilere yaptığı açıklamada, otelin ihmali olduğunu ileri sürerek şunları söyledi:

"Tamamen otelin ihmali var. Oğlum havuz kenarında otururken ona birisi çarpmış, son görüntülerde var. Kimin çarptığı gözükmüyor. Ama oğlum çırpına çırpına büyük kaydırağın olduğu yere geliyor. Çırpınışlarını gördüm. Saniyeler kala kaydıraktan bir kız kayarak yanına düşüyor. O da oğlumun yüzdüğünü zannediyor. Ama yukarıdaki cankurtaran oğlumun çırpındığını görmüyor. Otel yalan söylüyor. Oğlumu çırpınırken çıkardığını söylüyor yalan. Vallahi çırpınırken değil. Oğlum havuzun içinde batıyor, 5-10 dakika. Şahitler görmüş. Cankurtaran ne yapacağını bilmiyor. Otelde doktor yok. İlk müdahaleye tatil için gelen bir doktor yapıyor. Koskoca otelin doktoru yok. Oksijen tüpü yok, ekipman yok. sağlık ekibi yok. Cankurtaran 112'yi kendisi aradığını söylüyor bu da yalan. 112'yi de ilk yardımı yapan otel müşterisi doktor arıyor. Otel hakkında şikayette bulunacağım. Elimden ne geliyorsa yapacağım. Benim oğlum geri gelmeyecek, ama başka canlar yanmasın. Havuzun olduğu yerde güvenlik kamerası yok. Oğlum kaydırağın karşısında çırpınıyor ama cankurtaran gelmiyor. Ben oğlumu ilk bıraktığım merdivenin orada arıyorum. Acaba dibe mi düştü diye bakıyorum. Oğlumu çıkarıp suni teneffüs ve kalp masajı yapıldı, oğlum kustu. Orada oksijen tüpü olsa, sağlık ekibi olsa oğlum yaşayacaktı. Cankurtaran ise yukarıda düdük çalıp kayanları seyrediyor. Bir tane de aşağıda cankurtaran olması gerekiyor. Ne olduysa bir dakika içerisinde oldu."

Öğle namazının ardından cenaze namazı kılınan Yiğit Atakan Arı, merkeze bağlı Yusuflar Mahallesi'ne götürülerek buradaki mezarlıkta gözyaşları içinde toprağa verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.