Hava Durumu

Haydar Dümen'e kötü haber

Vajinismus tedavisinde uyguladığı yöntem nedeniyle yargılanan Haydar Dümen hakkında rapor hazırlandı. Raporda "Tıbben kabul edilmeyen yöntemi uygulayarak insanlar üzerinde deney yapmıştır" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2013 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2013 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Haydar Dümen'e kötü haber

Tıbbi olmayan yöntemlerde hastalarını tedavi etmeye çalıştığı gerekçesiyle hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istenen Haydar Dümen ile ilgili Yüksek Sağlık Şurası'nca hazırlanan rapor, davanın görüldüğü mahkemeye ulaştı. 7'si profesör 8 doktorun imzasını taşıyan 3 sayfalık raporun sonuç bölümünde şöyle denildi:

"Dosyadaki bilgi, belge ve bulgular değerlendirildiğinde; hastaların tedavi ile ilgili bilgilendirme ve düzenlenmiş onam formlarının olmadığı, tıbben kabul edilmeyen bir yöntem uyguladığı ve kendi yöntemini tek çözüm şeklinde sunduğu tespit edilmiştir. Hastaların cinsel eylemine iştirak ettiği ve cinsel birleşmeyi izlediği, bunu da kendi bulduğu özel bir tedavi yöntemi olarak uygulamasının insan üzerinde deney olarak kabul edildiği cihetle Dr. Haydar Dümen'in eylemlerinin tıp kurallarına uygun olmadığına şuramızca oy birliği ile karar verildi."

2 bin Euro'ya 40 dakikada tedavi

Davanın açılmasına neden olan Türkiye Psikiyatri Derneği'nin şikayetinde, bir TV kanalında yayınlanan programda Haydar Dümen'in Vajinismus hastalığına 40 dakikalık teknik bir seansla kesin olarak çözüme kavuşturduğunu söylediği belirtildi. Dümen'in 2 bin Euro tedavi ücreti aldığı, kadınların ifadelerinde Dümen'in tedavi sırasında dudaklarına uyuşturucu krem sürdüğünü ve toplu iğne batırılmasını istendiğini kaydedildi. Bu şekildeki eylemlerin suç teşkil ettiği belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.