Hava Durumu

Hayri Türkyılmaz'dan otopark talebine ilişkin açıklama

Mudanya'nın trafik kaosuna çözüm olacak trafik projesini kamuoyuna açıklayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, vatandaşlardan gelen otopark talebine ilişkin bir bilgilendirme daha yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2018 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2018 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hayri Türkyılmaz'dan otopark talebine ilişkin açıklama

Mustafakemalpaşa Caddesi üzerinde bulunan Eski Cami yanındaki otopark alanının kullanıma açılmasıyla ilgili talep aldıklarını ancak alanın belediyeye değil, bir şahsa ait olduğunu belirten Başkan Türkyılmaz, "UKOME'de keyfi nedenlerle bekletilen projemiz onaylandığında hem trafik hem de otopark sorununa hızlı ve kesin çözüm getireceğiz" dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, haftasonları yaşanan trafik ve otopark sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde bekletilen trafik projesini geçtiğimiz gün kamuoyuna açıklayan Başkan Türkyılmaz, vatandaşlardan gelen otopark talebine ilişkin bir açıklama daha yaptı. Gerek sosyal medyadan gerekse belediyeye ziyarete gelen vatandaşlardan Mustafakemalpaşa Caddesi üzerinde bulunan Eski Cami yanındaki otopark alanının kullanıma açılmasıyla ilgili talep aldıklarını belirten Başkan Türkyılmaz, konuyla ilgili bilgilendirme yaptı. Otopark alanının belediyeye değil, şahsa ait olduğunu hatırlatan Başkan Türkyılmaz,"Mudanya'nın kronikleşen otopark sorunuyla ilgili göreve geldiğimiz ilk yıl hızlı bir çözüm olarak dolgu alanını otopark olarak düzenlemiş ve ücretsiz olarak Mudanyalıların hizmetine açmıştık. Büyükşehir Belediyesi dolgu alanına el koyarak kendi iştiraklerinden Burbak'ı getirdi ve şimdi ücretli işletmecilik yapıyor. Otopark sorunuyla ilgili de hazırladığımız ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde bekletilen projemizde gerekli çözümleri sıraladık. Yine Mudanya Belediyesi Agah Bursalı Kreşi'nin yanında bulunan alanda katlı otopark yapılması için Büyükşehir Belediyesi'ne yıllar önce yazılı müracaat yaptık ancak buna da yanıt alamadık.

Bu kapsamda trafik kargaşasına neden olmaması için kent merkezi olarak belirtilen bölgede güzergahlarımız yeniden düzenlenecek. Yine otopark ihtiyacının çözümü için trafik şeritlerinden kalan kesimlerde cepler yapılması, otobüs durakları, yaya geçitleri yükleme boşaltma ceplerinin oluşturulması için ekli projeler hazırlanmış ve UKOME'de onay beklemektedir. Onaylandığında hem trafik hem de otopark sorununa hızlı ve kesin çözüm getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.