Hava Durumu

Hayvan sevgisini resimle anlattılar

Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO), veterinerlik mesleğini sevdirmek ve çocuklara hayvan sevgisi aşılamak amacıyla da çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda, Nisan ayı sonunda kutlanan Dünya Veteriner Hekimler Günü’nde açılan resim yarışması sonuçlandı. 

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hayvan sevgisini resimle anlattılar
“Hayvan Sevgisi ve Veteriner Hekimlik” konulu yarışma üç kategoride düzenlenirken, yarışmada birincilik alan eserler ile sergilenmeye layık görülen eserler, Bursa Akademik Odalar Birliği Sergi Salonunda izlenime açıldı. Veli ve öğrencilerin de katıldığı törende Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam serginin açılış kurdelesini kesti.

Sergi açılışının ardından, 1, 2 ve 3. sınıflarda birinciliği alan Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu'ndan Merve Günay, 4 ve5. Sınıflarda birinciliği alan Erdoğan Şahinoğlu Ortaokulu’ndan Dilara Şahin ile 6, 7 ve 8. sınıflar kategorisinde birinci olan Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu öğrencisi Semanur Sakarya, tablet bilgisayarla ödüllendirildi. Resim sergisinde sergilenmeye layık görülen tüm eser sahiplerine ise teşekkür belgesi takdim edildi.

TEK SAĞLIK YAKLAŞIMI

Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, Dünya Veteriner Hekimler Günü'nün her yıl farklı bir tema işlenerek kutlandığını belirterek, bu yılki temanın Tek Sağlık Yaklaşımı ve Sürekli Eğitim olarak belirlendiğini hatırlattı.

Veteriner hekimlerin hayvan sağlığı, gıda güvenliği ve zoonoz hastalıklarla mücadelede sorumluluk ve yetki sahibi kişiler olduğuna dikkat çeken Başkan Sağlam, “Veteriner hekimler küresel sağlığın korunmasında önemli bir role sahip meslek mensuplarıdır. Bu yıl yürütülen çalışmalarda sürekli eğitim yolu ile Tek Sağlık yaklaşımına vurgu yapılmaktadır” dedi.

Başkan Sağlam, ana tema ile ilgili çalışmaların yanı sıra Veteriner Hekimler Odası olarak sosyal ve kültürel çalışmalara da ağırlık verdiklerini belirtti ve resim yarışmasının da bunun bir parçası olduğunu vurgulayarak, “Her yıl düzenlediğimiz yarışmayla veterinerlik mesleğini sevdirmeyi ve çocuklara hayvan sevgisi aşılamayı hedefliyoruz. Katılımın yoğunluğu bizi mutlu ediyor. Tüm öğrencilerimize, öğretmenlerine ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.