Hava Durumu

Hazar İbrahim: 'TSK 30 yıldır yanımızda'

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim Hürriyet'e konuştu: "Türkiye'den askeri talepte bulunmadık ama tüm imkânlarıyla yanımızda olduğunu biliyoruz. Silahlı kuvvetlerimiz, 30 yıldır Türkiye ile işbirliği yapıyor."

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2020 08:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2020 08:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hazar İbrahim: 'TSK 30 yıldır yanımızda'

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Türkiye'nin yıllardır verdiği desteğin, Azerbaycan ordusunun şu anda topraklarını savunabilecek kapasiteye ulaşmasındaki en önemli unsur olduğunu söyledi. Büyükelçi İbrahim, Ankara'nın uzun yıllardır Azerbaycan'ın askeri kuvvetlerine destek verdiğini ancak pazar gününden bu yana Ermenistan ile devam eden çatışmalar için ülkesinin Türkiye'den askeri destek istemediğini söyledi. Ermenistan tarafından dile getirilen, Türkiye'nin Azerbaycan'a silah ve savaşçı gönderdiğini iddialarını sorduğumuz İbrahim, Ankara'nın bu süreçteki desteğini şöyle anlattı:

KARDEŞİNİZİN VARLIĞI YETER

"Aile üyelerinizden biri zor bir durum yaşadığında, yanınızda erkek veya kız kardeşiniz varsa bu yeterlidir. Türkiye'den gördüğümüz bu. Bu bize ister manevi, ister her anlamda, istediğimiz tüm gücü veriyor. Kardeş Türkiye'ye minnettarız. 1991 yılında cumhuriyetimizin yeniden kurulmasından bu yana Türkiye ile işbirliği yapıyoruz. Tabii bu 30 yılda silahlı kuvvetlerimiz özellikle Türkiye'den aldığımız destekle çok iyi hazırlanmış durumda. Ama şu anda askeri kuvvetlerimiz, Ermenistan'ın yasadışı işgalcilerinden daha güçlü. Bu sayede topraklarımızı kendimiz özgürleştirebilecek durumdayız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.