Hava Durumu

HDP'den bir sürpriz aday daha

AK Parti kurucusu Dengir Mir Mehmet Fırat'tan sonra uzun yıllar Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüten CHP'li Celal Doğan da HDP'den aday oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HDP'den bir sürpriz aday daha
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve uzun yıllar Gaziantepspor Başkanlığı'nı yürüten Celal Doğan’a adaylık için teklifte bulundu.  Dağan, HDP'nin teklifini kabul ettiğini söyledi. 

'BEN EVET' DEDİM

HDP'nin teklifine ilişkin  konuşan ve teklifi doğrulayan Celal Doğan şunları söyledi: "Üç gün önce İstanbul'da Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Sırrı Süreyya Önder ile bir yemek yedik. Bu yemekte HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın bilgisi dahilinde bana milletvekili adaylığı teklif ettiler. Ben de teklife prensip olarak 'evet' dedim. Şimdi onlar parti kurullarında bu kararı değerlendirecekler" dedi

34 YAŞINDA MİLLETVEKİLİ OLDUM

CHP 'den daha istifa etmediğini söyleyen Celal Doğan " CHP'nin benden bir talebi olmadı. Ben de bir talepte bulunmamıştım. Zaten vekil olmayı düşünmüyordum. Biliyorsunuz 34 yaşında milletvekili olmuştum. HDP'den teklif gelince Türkiye 'nin demokratikleşme sürecine ve sorunlarının çözümüne katkım olabileceğini değerlendirdim ve teklifi kabul ettim. HDP'den bana bu il olsun şu il olsun gibi bir  teklif olmadı. İl konusu ve benim kararımı onlar kurullarında değerlendirecek onların kararı sonrası ben de CHP'den istifa edip HDP'ye katılacağım" şeklinde konuştu. (radikal)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.