Hava Durumu

HDP'den seçim sonucu değerlendirmesi

23 Haziran İstanbul seçim sonuçlarını değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, toplumun barış istediğine vurgu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2019 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2019 20:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HDP'den seçim sonucu değerlendirmesi

İstanbul'da yeniden yapılan büyükşehir belediye başkanlığının ilk sonuçlarını bianet'e değerlendiren Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP seçmenlerinin fark yarattığına dikkat çekti, şöyle konuştu:

"Bu sonuçları seçimlerden öte değerlendirmek gerekiyor. Seçmenin tepkileri sandığa yansıdı. Demokrasi, barış, özgürlük isteyenler oylarını bir kez daha kullandılar. Seçmen bize bir mesaj verdi.

"DEMOKRASİ İTTİFAKININ GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Toplum barıştan yana olduğunu ve barış istediğini söyledi. Barış tercih edenler kazandı. Bundan sonraki süreçte, seçimde sandığa yansıyan demokrasi ittifakını geliştireceğimizi düşünüyoruz. Sandık sonuçları demokrasi ittifakının geliştirilmesine devam edeceğimizi söylüyor. Demokrasi ittifakının geliştirilmesi için çalışacağız.

"YOLUMUZA BARIŞ İSTEYENLERLE DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye'nin demokrasi ittifakına ihtiyacı var. Bu seçim sonuçları bir kez daha bunu gösterdi. Biz de bundan sonra yolumuza, demokrasi ve barış isteyenlerle devam edeceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.