Hava Durumu

HDP'den son dakika açıklaması

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, vekillerinin tutuklamalarıyla ilgili konuştu: Vekil olmak için takla atmıyoruz. Meclis'te olup olmayacağımıza halk karar verecek. Bize sağduyu çağrısı yapanlar! Eşbaşkanlarımız, vekillerimiz tutuklanırken hiçbir şey olmamış gibi mi davranalım? Halk tepkisini nasıl ifade etmek isterse öyle eder."

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HDP'den son dakika açıklaması
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında sert mesajlar verdi:  Bakan diyor ki, “Bu partiye yönelik özel husumetimiz yok.” O zaman, genel merkezimize uyguladığınız ambargonun anlamı nedir? MYK üyelerimiz, milletvekillerimiz genel merkezimize giremiyor. Şaka mı yapıyorsunuz, dalga mı geçiyorsunuz?

HALK KARAR VERECEK

Halk seçtiği milletvekilinin ve parti genel merkezinin durumuna bakarak Meclis’te siyaset yapıp yapmayacağına karar verecek. Kimse bizi diğer partilerle karıştırmasın. Bizler milletvekili olmak için takla atanlardan değiliz. Biz bir oyunun figüranı asla olmadık, olmayacağız. Burada demokrasi varmış gibi gösterilmesini izin vermeyeceğiz. Milletvekilleri partilerine giremiyor, sokakta hakarete uğruyorsa bu hem tüm partileri, hem TBMM Başkanı’nı ilgilendirir.

EVET OYUNA SİZİ KİM İKNA ETTİ?

Kılıçdaroğlu'na soruyoruz, dokunulmazlık düzenlemesi Anayasa'ya aykırı olmasına rağmen evet oyuna sizi kim, nasıl ikna etti?

KORKMUYORUZ

Bizim yargılanmayla ilgili hiçbir kaygımız yok. Ne ifade vermekten, ne de cezaevine girmekten korkmuyoruz. Bize sağduyu çağrısı yapanlar! Eşbaşkanlarımız, vekillerimiz tutuklanırken hiçbir şey olmamış gibi mi davranalım? Halk geleceğini nasıl savunmak istiyorsa, öyle yapacak. Halk tepkisini nasıl ifade etmek isterse öyle eder. İnsanlar her gece “Bugün de bir KHK çıktı mı” kaygısı yaşarken, milletvekillerinin kendi durumlarını düşünmesi ayıptır. Muhalefet olmazsa düzenlemeler hızla geçer diyenler, Bu Meclis’i noter gibi görenlerdir. Şimdiye kadar hiç Meclis’e gelmeyen kendi vekillerine uygulamadıklarını bize uygulamayı düşünüyorlarsa kendileri bilirler."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.