Hava Durumu

HDP'li Baydemir hakkında hapis istemi

HDP eski Milletvekili Osman Baydemir'in, partisinin gerçekleştirdiği grup toplantısı ile vicdan ve adalet nöbetinde yaptığı konuşmalar nedeniyle 6 yıla kadar hapsi istendi.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2019 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2019 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HDP'li Baydemir hakkında hapis istemi

HDP eski Milletvekili Osman Baydemir hakkında Van'da partisince düzenlenen iki ayrı programda yaptığı konuşmalarda "Türk milletini, cumhuriyeti ve TBMM'yi alenen aşağılama" suçundan 6 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, o dönemde parti sözcüsü olan eski HDP Şanlıurfa Milletvekili Baydemir'in, Van'daki grup toplantısında yaptığı konuşmalarla ilgili başlattığı soruşturmayı tamamladı.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Van 5. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen İddianamede, Ağustos 2017'de İpekyolu ilçesindeki Musa Anter Parkı'nda yapılan HDP Meclis Grup Toplantısı ile vicdan ve adalet nöbetinde, Baydemir'in katılımcılara yaptığı konuşmalarda suç unsuru tespit edilmesi nedeniyle soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İddianamede, Baydemir'in konuşma içeriklerinde dile getirdiği sözler nedeniyle, "Türk milletini, cumhuriyeti ve TBMM'yi alenen aşağılama" suçundan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

YURT DIŞINA ÇIKAN BAYDEMİR GERİ DÖNMEDİ

İddianamede ayrıca, 19 Nisan 2018'de milletvekilliği düşürülen Baydemir'in, 6 Nisan 2018'de yurt dışına çıkarak bir daha ülkeye dönmediği aktarıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.