Hava Durumu

HDP'li tutuklu vekilin çocuğuna cezaevinde kalma izni

Adalet Bakanlığı Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Ankara Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik'in, 3 yaşındaki kızı Asmin Mira'yı yanına almak için yaptığı başvuruya onay verdi. Bakanlığın izni ile Çelik, 3 yaşındaki kızını cezaevinde yanına alabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2017 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2017 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HDP'li tutuklu vekilin çocuğuna cezaevinde kalma izni

HDP Muş Milletvekili Çelik, 19 Nisan'dan bu yana tutuklu bulunuyor. Çelik dün Ankara Sincan Cezaevi İdaresi'ne, bakacak kimse olmadığı içni 3 yaşındaki kızını yanına alma talebinde bulundu. Çelik'in, talebinin değerlendirmeye alındığı ve bakanlığın da onayı doğrultusunda bu talebin cezaevi idaresince kabul edileceği kaydedildi. Küçük kızın işlemleri tamamlanır tamamlanmaz cezaevindeki annesinin yanına verileceği bildirildi. Asmin'in kapalı görüş yaptığı, annesine sarılmadığı için bunalıma girdiği belirtiliyor.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay'da grup toplantısında konuya dikkat çekerek şöyle demişti:

"Muş Milletvekilimizin 3 yaşındaki kızı cezaevine girecek. Bugün bu ülkede, cezaevlerinde anneleriyle birlikte yaşayan 560 çocuk var. Bu sayı birkaç gün sonra 561 olacak, çünkü cezaevinde tutulan Muş Milletvekilimiz Burcu Çelik, 3 yaşındaki çocuğunu yanına almak için başvuruda bulundu. Yüzlerce çocuk anneleriyle hapis hayatı yaşarken, yaşıtları gibi saklambaç, körebe, sek sek, yakan top oynayamazken, ondan çok daha fazlası da evlerinde, annelerinin cezaevinden çıkmasını hasretle bekliyor. İşte AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Pazar günü AKP kongresinde söylediği 'OHAL kalkmayacak' ülkesinde bir manzara da budur. Bu nerede yaşanıyor, Damat Kavurmacı'nın serbest bırakıldığı ülkede."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.