Hava Durumu

'HDP'lilere dokunun diyenlerin oranı yüzde 63'

Adil Gür, dokunulmazlıklar konusunda halkın nabzını tuttu. Katılanların yüzde 63'ü, HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 09:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'HDP'lilere dokunun diyenlerin oranı yüzde 63'
Doğru seçim tahminleriyle dikkat çeken Adil Gür'ün sahibi olduğu A&G araştırma şirketinin yaptığı araştırmada, 26-27 Mart arasında 39 ilde 123 mahalle-köy ve belde gezilerek, 18 yaş ve üstü 2 bin 199 kişiyle yüz yüze görüşme yapıldı. Hane hane yapılan ankette, deneklerden 1090'ı kadınlar arasından seçildi.  Türkiye'nin tüm bölgelerindeki büyük il ve merkezlerde terör ve dokunulmazlıklarla ilgili sorular soruldu.

HDP'LİLERE DOKUNULSUN DİYENLERİN ORANI

Ankete katılanların yüzde 63.2'si teröre destek veren HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediğini
söyledi.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ARKASINDA KİM VAR?

'Terör örgütlerinin arkasında kim var?' sorusuna ankete katılanların yüzde 78.1'i yabancı güçlerin olduğuna inanıyor. Bu oranda katılımcıların yüzde 56'sı terör örgütlerinin arkasında ABD'nin yüzde 28.8'i  Rusya'nın yüzde 28.14'ü ise  İsrail'in olduğuna inanıyor.

'TOPLUMDA KARARLILIK VAR'

A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür: "Kamuoyunda hükümetin ve devlete askerin mücadelesine destek vardı.  Ankara  Kızılay patlamasından sonra silahlı mücadeleye destek arttı. Adil GÜR  Türkiye'deki seçmenin yüzde 94.2'si milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasında bir sakınca görmüyor. Toplam katılımcıların yüzde 63'ü teröre destek veren veya tüm HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istiyor. Terörü yenme konusunda da toplumda çok ciddi bir kararlılık var." 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.