Hava Durumu

HDP önünde 58'inci gün

DİYARBAKIR'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 55 ailenin, HDP il binası önündeki oturma eylemi 58'inci gününe girdi. Kızı Çiğdem Kaya (21) için HDP önünde oturma eylemini sürdüren Yasin Kaya, HDP'lilerin kaçırılan çocuklarla ilgili bir açıklama yapmasını beklediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2019 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2019 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HDP önünde 58'inci gün

Hacire Akar, 21 Ağustos'ta kaybolan oğlu Mehmet'in (21) HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyip, 1 gün sonra, partinin Diyarbakır binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül'den itibaren HDP önünde oturma eylemine başladı. 56'ncı günde de eyleme katılan 55 aile, HDP il binası önündeki yerini aldı.

'HDP'DEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ'

Ağrı Anadolu Lisesi 2'nci sınıf öğrencisiyken 4 yıl önce PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldığını iddia ettiği kızı Çiğdem Kaya için 15 Ekim günü oturma eylemine katılan baba Yasin Kaya, oturma eyleminden vazgeçmeyeceklerini belirterek, kaçırılan çocuklarla ilgili HDP'lilerin açıklama yapması için çağrıda bulundu. Kaya, "Kızım, 2015 yılından beri kayıptır. Kızımı götüren HDP ile PKK'dır. Kar, kış demeden çocuğumuz için burada bekleyeceğiz. Çocuğumuz gelmeden bir yere ayrılmayacağız, eylemimizi sürdüreceğiz. Onlara boyun eğmeyeceğiz. Çadırımızı da kurduk. Çocuklarımızı burada bekliyoruz. HDP'liler bir açıklama yapmalı. Kürt olduklarını söylüyorlar. Ne Kürdü? Hakiki Kürt biziz. Bize çok eziyet çektiriyorlar. Ben kendi çocuğumu okuttum, onlar benden çaldılar. Tam 4 yıldır kızımdan hiçbir haber alamadım. Burada oturacağız ve eylemimizi sürdüreceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.