Hava Durumu

HDP önünde 61'inci gün!

Diyarbakır'da PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunması için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin bekleyişi 61'inci günde de devam etti. Usta birliğine giderken Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kaçırılan asker oğlu Adil Kabaklı (24) için oturma eylemine katılan anne Cennet Kabaklı, "Bıraksınlar artık, yeter. Özledik. Bir anne olarak dayanacak gücüm kalmadı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2019 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2019 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HDP önünde 61'inci gün!

Hacire Akar, 21 Ağustos'ta kaybolan oğlu Mehmet'in (21) HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyip, 1 gün sonra, partinin Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül'den itibaren HDP önünde oturma eylemine başladı. 55 aile, 61'inci günde de eylemlerine devam etti.

'BİZ KAZANACAĞIZ'

Gaziantep'te yaşayan Cennet Kabaklı, 2015 yılında usta birliğine giderken Tunceli'nin Pülümür ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan asker oğlu Adil Kabaklı için oturma eylemi yapıyor. Eyleme 28 Eylül günü katılan anne Kabaklı, "Oğlumu bıraksınlar. Bütün annelerin evlatlarını bıraksınlar. Evlatlarımız gelene kadar biz burada oturacağız. Yağmur da olsa kar da olsa soğuk da olsa, buradan kalkmayacağız. Bıraksınlar artık, yeter. Özledik. Bir anne olarak dayanacak gücüm kalmadı. Beş yıl oldu. Biz kazanacağız. HDP'liler de yerin dibine girsin inşallah. Teröristlerin, PKK'lıların kökleri geçer inşallah" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.