Hava Durumu

Helal olsun sana 'bizim çocuk!'

Andorra maçında ağları iki kez sarsan Enes Ünal hem Türkiye'nin hem de Bursaspor'un göğsünü kabarttı. Enes Ünal Ay Yıldızlı formayla ilk 11'de çıktığı ilk maçta iki gol atarak da tarihe geçti.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2019 09:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2019 09:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Helal olsun sana 'bizim çocuk!'

Euro 2020'ye katılmayı daha önceden garantileyen A Milli Takım'ın H Grubu'ndaki son maçında Andorra'ya karşı mücadeleye ilk 11'de başlayan Enes Ünal hem Türkiye'nin hem de Bursaspor'un gururu oldu. Karşılaşmada A Milli Futbol Takımımızın iki golünü rakip filelere gönderen genç futbolcu otoritelerden de tam not aldı. Teknik direktör Şenol Güneş'in genç jenerasyondan en güvendiği isimler arasında bulunan 22 yaşındaki Enes Ünal yine bir ilke imzasını attı. Hatırlanacağı gibi Enes Ünal 2013-14 sezonunda Vakıfköy'den Bursaspor A Takımı'na geçiş yapmış ve Süper Lig'de çıktığı ilk maçta Galatasaray karşısında Sarı Kırmızılı fileleri havalandırmıştı. Enes Ünal gol attığı maçta tarihe geçmiş ve 16 yaşında Süper Lig'de gol atan en genç futbolcu unvanını elde etmişti.

TEVAZUYU ELDEN BIRAKMADI

Enes'in bu unvanının yeni sahibi ise geçen hafta Gençlerbirliği maçında ağları sarsan Kayserispor'dan Emre Demir oldu. Futbola başladığı Vakıfköy'ü hiçbir zaman unutmayan, her fırsatta Yeşil Beyazlı renklere duyduğu sevgiyi dile getiren Enes Ünal Andorra maçında 16 numaralı formayı giyerek Bursaspor camiasının gönlünü okşadı. Karşılaşmanın ardından açıklamada bulunan genç futbolcu, "Ben hep kendimi hazır tutmaya çalıştım. Sonunda da güzel oldu. Oynayıp oynamamam hiç sıkıntı değil. Buraya gelip takıma en iyi şe-kilde yardım etmek istiyorum." ifadelerini kullandı. Enes Ünal Bursaspor'dan ayrıldıktan sonra sırasıyla Manchester City, Genk, NAC Breda, Twente, Levante, Villarreal ve Valladolid formalarını giydi. Enes'in kariyerinde 198 maçta attığı 50 gol bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.