Hava Durumu

Hem sevindik hem üzüldük

Orhangazispor ile Yeşil Bursa, ayrı liglerde ilginç bir istatistik sergiledi. Pilot takım, Kırmızı Siyahlılar’ın kazandığı haftalarda sevinemezken, Yeşil Bursa’nın yenilmezlik serisi yakaladığı 10 haftada ilçe ekibi kazanamadı.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 08:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 08:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hem sevindik hem üzüldük
SADECE 3 HAFTA 

Spor Toto 3’üncü Lig’de son 3 haftaya girilirken mücadele eden iki Bursa temsilcisinin play-off iddiası sürüyor. İki ekip arasında da dikkat çekici bir istatistik yaşanıyor. Geride kalan 35 haftalık periyotta 2’nci Grup’ta yer alan Orhangazispor’un kazandığı birçok haftayı 1’inci Grup’ta mücadele eden Yeşil Bursa puan kaybıyla kapattı.

\"\"

Aynı durum Yeşil Beyazlılar’ın kaybetmediği haftalarda Kırmızı Siyahlılar için yaşandı. Her iki ekip de sezonun 35 haftalık bölümü boyunca sadece 3 kez aynı haftada sevinmeyi başardı. İki takım Bursa’ya 4’üncü, 5’inci ve 16’ncı haftalarda 3 puan coşkusunu aynı anda yaşattı.

\"\"

FARKLI SERİLER 

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Orhangazispor ilk 5 haftayı 4 galibiyet 1 beraberlikle kapatırken Yeşil Bursa bu bölümde 2 kez sevinebildi. İlk devrede şampiyonluğun en büyük adaylarından olarak gösterilen Orhangazispor, 11 ve 22. haftalarda kaybetmezken Yeşil Bursa bu bölümde 4 galibiyet, 5 yenilgi ve 3 beraberlik aldı. 22’nci haftadan sonra Kırmızı Siyahlılar 10 maçta galibiyet yüzü göremedi. Pilot takım ise 1 haftasını bay geçtiği 1 maçının da ertelendiği bu periyotta yenilgi yüzü görmeden 5 galibiyet, 4 de beraberlik aldı. Geride kalan son iki haftada ise Orhangazispor suskunluğunu bozarak iki galibiyet aldı. Yeşil Bursa ise galibiyete uzanamadı.

\"\"

PLAY-OFF İDDİASI

Sezonun son 3 haftasına girilirken her iki takımın da play-off iddiası sürüyor. Orhangazispor art arda aldığı galibiyetlerin ardından kendine gelerek 49 puanla 6’ncı sıraya yerleşti. Yeşil Bursa ise 47 puanla 7’nci sırada kaldı. Bursa temsilcileri son 3 haftada play-off barajı olan 5’inci sıradaki takımlar ile aralarında bulunan 3 puanlık farkı eriterek hedeflerine ulaşmak için mücadele edecek. Pilot takım pazar günü saat 15.00’te şampiyonluk mücadelesi veren Kızılcabölükspor’a konuk olacak. Orhangazispor ise aynı gün ve saatte Payasspor’u ağırlayacak. Samet AYGÜÇ'ün haberi...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.