Hava Durumu

Henri Saivet: Taraftarı kıyaslamam mümkün değil!

Bursa Hakimiyet'in sorularını yanıtlayan deneyimli futbolcu, "Bence açık ara Süper Lig'de en iyi taraftara biz sahibiz. Evimizde oynadığımız maçlarda taraftarımızın yarattığı ambiyansı tarif etmem mümkün değil" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2019 08:06
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2019 08:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Henri Saivet: Taraftarı kıyaslamam mümkün değil!

DAHA İYİSİNİ YAPABİLİRİZ

Geçen sezon Sivasspor'da forma giyen, bu sezon da teknik direktör Samet Aybaba'nın isteği üzerine transfer edilen Henri Saivet Antalya kampında Bursa Hakimyet'e birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ligin ilk yarısını değerlendiren deneyimli futbolcu, "Her ne kadar daha iyisini yapabileceğimizi bilsek de ilk yarı doyurucu bir ilkyarı oldu. Yeni bir takım olduğumuzdan aynı zamanda birbirimizi tanıma açısından da bize bir fırsat sağladı. Şimdi ikinci yarı için hazırlanıyoruz ve biz takım olarak çok daha iyisini yapabileceğiz diye düşünüyorum." dedi.

MAÇLARI RENKLENDİRİYORLAR

Süper Lig'deki diğer takımlara oranla kendilerinin daha büyük bir şansa sahip olduğunu dile getiren 28 yaşındaki krampon, bunun taraftardan kaynaklandığını bildirdi. Yeşil Beyazlı taraftarları yere göğe sığdıramayan Saivet, "Bence açık ara Süper Lig'de en iyi taraftara biz sahibiz. Özellikle evimizde oynadığımız maçlarda bunu çok iyi görebiliyoruz. Taraftarımızın yarattığı ambiyansı tarif etmem mümkün değil. Onların takım için önemini kıyaslamam bile mümkün değil. Çünkü bize çok büyük destek oluyorlar ve hemen her maçımızı renklendiriyorlar." diye konuştu.

Daha iyisini yapabilirdim

"Benim performansım da çok daha iyi olabilirdi. Takım için de aynısını düşünüyorum, kendi açımdan da böyle. Ama şunun bilinmesini istiyorum. Ben kendi performansımla ilgili konuşmayı çok sevmem. Benim için önemli olan takımdır. Ben takım arkadaşlarımla birlikte kolektif olarak daha iyisini yapmaya çalışacağım."

Avantajlıyız

Takımda gençlerin ve tecrübelilerin birlikte olması büyük bir avantaj. Çünkü herkese ihtiyacımız var. Gençlerin diriliğine, dinamizmine daha büyüklerin de tecrübesine, oyun bilgisine ihtiyaç duyan bir durumdayız. Tabii ki bu saydıklarım sahaya çıkana kadar. Çünkü sahaya çıkınca genç, yaşlı ayrımı ortadan kalkıyor ve herkes en iyisini yapmak için mücadele ediyor."

Ramazan'a yardım ediyorum

"Ramazan Keskin çok genç ve kaliteli bir oyuncu. Aynı zamanda önemli bir mevkide oynuyor. Fakat profesyonel futbol her zaman istikrar ister. Var olmak için düzenli oynamak zorundasınız. Umarım o da gelişimini tamamlayıp takım içindeki yerini kazanır. Biz de ona yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü çok iyi bir oyuncu ve çok da iyi bir insan. Gerçekten sevdiğim bir oyuncu."

Samet Hoca için oynayacağız

"Samet Hoca her zaman söylendiği gibi öncelikle iyi bir insan. Bizi evlatları gibi görüyor ve hep o şekilde yaklaşıyor. Biz ligin ikinci yarısında Samet hoca için çok daha iyisini yapacağız. Bence çok iyi bir antrenör ve bunu defalarca kanıtladı. En sevdiğim özelliği de bir şeyi söylediği zaman onu gerçekleştirmesi, yapması. Ligin ikinci yarısında onunla birlikte çok daha güzel şeyler yapacağız."

Süper Lig'in kalitesi yüksek

"Geçen sezon Sivasspor'da oynadığım için Süper Lig hakkında fazlasıyla bilgiye sahiptim. O nedenle bu sezon Bursaspor'da oynarken, Süper Lig'e uyum sorunu yaşamadım. Çok fazla düellonun, çok fazla mücadelenin olduğu bil lig. Zamanla daha fazla gelişeceğini düşünüyorum. Bence Süper Lig'de çok fazla kalite var. Bu benim gelişmemde de faydalı oluyor. Bu çok önemli. Çünkü her oyuncu kendisini geliştirmeyi hedefler."

10 numara pozisyonum değil

Kilit bir pozisyonda oynuyorum. Orta saha ve hücum arasındaki pas trafiğini yönetmem gereken bir görevim var. Aslında tam olarak benim pozisyonum değil. Fakat oynadıkça daha fazla uyum sağlıyorum ve daha fazla alışıyorum bu pozisyona. İkinci yarıda daha iyisini yapabileceğimi hissediyorum. Benim asıl pozisyonum 8 numara.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.