Hava Durumu

Her gün bir yumurta yerseniz...

Sağlıklı yiyecekler listesinin neredeyse en başında yumurta yer alıyor. Günde bir adet yumurta sağlığımız açısından inanılmaz derecede faydalı...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2017 23:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2017 23:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Her gün bir yumurta yerseniz...

Uzmanlar, yumurtayı ister haşlayıp tüketin ister kızartın ama muhakkak günde bir adet yumurta tüketin diyerek yumurtanın faydalarını bir kez daha vurguluyor.İşte her gün bir adet yumurta tüketmenin vücudunuza sağladığı faydalar...

Vücut fonksiyonlarını iyi bir şekilde yerine getirir

Vücut tek başına ürettiği 11 amino asit sayesinde diğer işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmek için ekstra olarak amino asite ihtiyaç duyar. Günde bir adet yumurta tüketerek geriye kalan amino asit miktarını karşılayabilirsiniz.

Kemikleri güçlendirir

Yumurtada, kemik erimesini önleyen ve kemiklerinizi güçlendiren kalsiyum bulunur. Ayrıca yumurtada bulunan D vitamini vücuttaki kalsiyum dengesini sağlayarak dişlerinizin de gelişmesini sağlar.

Sinir sistemini ayakta tutar

Günde bir adet yumurta tüketmek vücudunuzu çeşitli bakterilere ve enfeksiyonlara karşı korur. Günde bir adet yumurta yiyerek günlük selenyum miktarının hemen hemen hepsini karşılamış olursunuz. Selenyumda sinir sisteminizi güçlendirerek, ayakta kalmasını sağlar.

Kas oluşumunu hızlandırır

Yumurtalar protein kaynağı besinlerdir. Vücut geliştirme egzersizleri yapıyorsanız yumurta yemek size fazlasıyla protein kazandıracak, kaslarınızın gelişmesine yardımcı olacaktır.

Kalp krizi riskini en aza indirir

Çok düşük yoğunluklu lipoprotein üreten bünyelerin kalp rahatsızlıklarına yakalanma riski daha yüksektir. Yapılan araştırmalarda yumurtanın düşük yoğunluklu lipoprotein taneciklerini genişlettiği ve kalp krizine yakalanma riskinizi azalttığı görüldü.

Katarakt oluşumunu azaltır

Yumurtanın içerisinde yer alan çeşitli antioksidanlar göz sağlığınızı korur ve katarakt oluşumunu en aza indirir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.