Hava Durumu

Her yaşın şampiyonu

Bursaspor 17 yaş altı takımı, Antalya’da oynanan final maçında Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup etti ve kupayı kaldırma başarısını gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2012 23:12
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2012 23:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Her yaşın şampiyonu
Coca-Cola Akademi U17 Ligi finalinde Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup eden Bursaspor şampiyon oldu. Yeşil Beyazlı gençler geçen sezon yine aynı takımla Sarı Lacivertli takımı mağlup etmiş ve U16’da şampiyonluğa ulaşmıştı. Mustafa Kamil Abitoğlu'nun yönettiği maçta ilk golü Timsah’tan Mustafa Acun kaydetti. Fenerbahçe bu gole Birolcan Güleren ile karşılık verdi.

BATUHAN VE FURKAN BİTİRDİ

İlk yarısı 1-1 biten mücadelenin sonlarına doğru Batuhan Altıntaş ve Furkan Soyer ile 3-1’lik skoru yakalayan Yeşil Beyazlı gençler karşılaşmadan galip ayrıldı ve şampiyon oldu. Bursaspor U15 takımı Fenerbahçe’yi Nike Premier Cup Finali’nde 3-0 yenerek şampiyonluğa ulaşmış ve Türkiye’yi Avrupa’da temsil etme hakkı kazanmıştı. Yeşil Beyazlılar U15’te Avrupa’da da şampiyonluk kazanmıştı.


İlk tebrik Sağlam’dan

Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup ederek Türkiye Şampiyonu olan Bursaspor’u ilk tebrik eden Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam oldu. Antalya’ya maçı izlemeye giden başarılı çalıştırıcı, takımın sevincine ortak oldu. Sağlam’ın yanı sıra Yeşil Beyazlı yöneticiler de karşılaşmayı izledi.


Bursa’ya armağan olsun

Yeşil Beyazlı ekibin Gençlik Geliştirme Projesi Sorumlusu Faruk Korkmaz, büyük bir başarıya daha imza attıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Korkmaz, Marmara Grubu’ndan çıkıp şampiyonluğa ulaşmanın kolay olmadığını sözlerine eklerken; "Şu anda Türkiye’de altyapı olarak en hazır takım biziz. 3-4 sene içerisinde A Takım’da altyapıdan birçok futbolcuyu göreceğiz. Ben bir patlama olacağına inanıyorum" dedi.


En centilmeni Süheyl

Coca -Cola Akademi U17 Ligi finallerinin En Centilmen Takımı Fenerbahçe, en centilmen oyuncusu Bursaspor'dan Süheyl Çetin, en iyi kalecisi ise Bursaspor'dan Okan Kocuk oldu. Gol krallığını ise Fenerbahçe'den Cengizhan Gündüz elde etti.

Taraftar her yerde

Yeşil Beyaz’a gönül verenler, Bursaspor U17 takımını Antalya’da yalnız bırakmadı. Karşılaşma boyunca Bursasporlu gençlere destek veren taraftar, mücadelenin ardından da kupa coşkusu yaşadı.

Maç sonu eğlence

U17 takımı kazandığı şampiyonluğu Antalya’da kutladı. Karşılaşmanın ardından yemekte bir araya gelen Yeşil Beyazlı gençler, kazandıkları kupanın coşkusunu yaşadı.



STAT: WOW Tesisleri
HAKEM: Mustafa Kamil Abitoğlu (7), Cengiz Barcın (7), Murat Ergin Gözütop (7)
Bursaspor: Okan (7), Ozan (7), Barış (7), Süheyl (7), Batıcan (7), Furkan (7), Mustafa (6)(Dk.70 Anıl 6), Batuhan (7), Mustafa Acun (6)(Dk.70 Ömer), Mert (Dk.79 Efe), Semih (7)
Fenerbahçe: Murat (6), Erman (Dk.18 Eray 6), Tolga (6), Furkan (6), Birolcan (6), İbrahim (6), Ömür (Dk.60 Kaan 5), Muhammet (6), Semih (6), Yiğit (6)(Dk.76 Yusuf), Cengizhan (6)
GOLLER: Dk.6 Mustafa, Dk.73 Batuhan, Dk.80 Furkan (Bursaspor), Dk.19 İbrahim (Fenerbahçe)
SARI KART: Muhammet (Fenerbahçe)


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.