Hava Durumu

Herkes sussun onlar konuşsun

Bursaspor, önce Avrupa kupalarına katılmak, daha sonra da kendisine ilk üç sırada yer bulmak için bu akşam Antalyaspor'a konuk oluyor. Bu kritik maç 20.00’de başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2013 08:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2013 08:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Herkes sussun onlar konuşsun

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Bursaspor, deplasmanda Antalyaspor'a konuk oluyor. Üst üste aldığı Beşiktaş ve Mersin İdman Yurdu galibiyetlerinin ardından ilk üç şansı artan Yeşil Beyazlılar'da tek hedef galibiyet. Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak mücadelede Çağatay Şahan düdük çalacak. Şahan'ın yardımcılıklarını Bülent Gökçü ve İsmail Köse yapacak.

TİMSAH'TA BİR EKSİK

Bursaspor'da bu önemli mücadele öncesi iki eksik bulunuyor. Kart cezalısı Musa Çağıran'ın forma giymeyeceği maçta sakatlığı devam eden ve hafta içi Antalyaspor'a karşı oynaması için yoğun çaba sarf edilen Maurice Edu, kafileyle birlikte Antalya’ya gitti. ABD’li futbolcunun durumu maç saatinde belli olacak. Kırmızı Beyazlı rakipte ise önemli eksik bulunmazken 18 kişilik kadroya alınmayan Xavier Kodjo, Antalya'nın tek eksiği olarak göze çarpıyor.

43. randevu

Bursaspor ile MP Antalyaspor 43.kez karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmalarda Yeşil Beyazlılar 19 galibiyet, 12 beraberlik ve 11 mağlubiyet aldı. Timsah deplasmanda da Güney ekibine karşı 7 galibiyet, 6 beraberlik, 8 mağlubiyet elde etti.

Diarra’ya dikkat!

Lamine Diarra, Antalyaspor’da attığı gollerle dikkat çekiyor. Sezon başından Partizan takımından transfer edilen Senegalli oyuncu, Süper Lig’de 13, Türkiye Kupası’nda ise 5 kez ağları havalandırmayı başararak takımının skor yükünü çeken isim oldu.

Zor maç olacak

Bursaspor'un kanat oyuncusu Şener Özbayraklı deplasmanda oynayacakları Medical Park Antalyaspor maçının zorlu geçeceğini söyledi. Şener, “Zor maç olacak. İyi bir çıkış yakaladık. Bu seriyi devam ettirmek istiyoruz. İnşallah kazanırız” ifadesini kullandı.

6 maçtır yenilmiyor

Bursaspor, rakibiyle ligde oynadığı son 6 maçta mağlubiyet yüzü görmedi. Yeşil Beyazlılar rakibine en son 8 Nisan 2011’de evinde 3-2’lik skorla yenilmişti. Timsah bundan sonra oynanan 6 mücadelede 2 galibiyet, 4 beraberlik aldı.

Avrupa için kazanmalıyız

Bursasporlu futbolcu Tuncay Şanlı Avrupa adına bu maçı kazanmak zorunda olduklarını söyledi. Zor bir maç oynayacaklarını sözlerine ekleyen Şanlı, “Biz yeteneklerimizi sahaya yansıttığımız zaman istediğimizi alıyoruz” ifadesini kullandı. Gökçek Vederson da “İnşallah bu maçı kazanacağız. Çünkü hedefimiz UEFA kupasına katılabilmek” dedi.

Büyük düşüş

Ligin ilk yarısını 30 puanla 3.sırada tamamlayan Medical Park Antalyaspor, ikinci devrede sadece 10 puan toplayabildi. Güney ekibi, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı, 15 gol attı ve 22 gol yedi. Antalyaspor ikinci yarı puan durumu göz önüne alındığında 15. sırada kendine yer buldu. Bursaspor ise ikinci devrede 22 puan toplayarak 4.basamağa çıktı. Timsah, Antalyaspor ile ligin ilk yarısındaki 6 puanlık farkı kapatıp, rakibinin 6 puan da önüne geçti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.