Hava Durumu

HES eylemlerinin sembolü evden kaçtı

Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Serdarlı, Bağbaşı ve Pehlivanlı beldelerinden geçen Ödük Çayı üzerine kurulacak HES'lerin yapımını engellemek için geçen yıl düzenlenen eylemlerde ön plana çıkarak sembol haline gelen Leyla Yalçınkaya'nın evlenmemek için evden kaçtığı ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2013 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2013 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HES eylemlerinin sembolü evden kaçtı

HES'e karşı direndiği için hakkında davalar açılan ve CHP’li milletvekillerin destek için Tortum’da görülen duruşmalarına katıldığı Leyla Yalçınkaya, geçtiğimiz 15 Mayıs Çarşamba günü 18 yaşına girdi ve aynı gün ortadan kayboldu.

Tortum’un Bağbağı beldesinde yaşayan Fikriye- Kemal Yalçınkaya çiftinin 4 çocuğundan en büyüğü olan Leyla, geçen yıl ailesinin isteğiyle nişanlanmıştı. Evden kaçtıktan sonra ailesini arayarak durumunun iyi olduğunu ve kendisini merak etmemelerini söyleyen Leyla'nın babasının ise jandarmaya kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi.
Leyla, Bağbaşı beldesinde fırıncılık yapan 24 yaşındaki C.K. ile görücü usülde nişanlanmış ve geçen yıl gazeteciler bu durumu sorduğunda nişan olayını yalanlamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.