Hava Durumu

Heyecan başlıyor

Konya'dan start verilecek Türkiye'nin en prestijli spor organizasyonu Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, ikinci kez Dünya Turu takviminde koşulacak. 5 etaptan oluşan yarış 14 Ekim'de sona erecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2018 08:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2018 08:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Heyecan başlıyor

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (TUR 2018), bugün Konya'da başlayacak. Türkiye'nin en prestijli spor organizasyonu Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, ikinci kez Dünya Turu takviminde koşulacak. Dünyanın tek kıtalar arası bisiklet turu konumundaki yarış, bu yıl dünyaca ünlü sporcu ve takımların üst düzey mücadelesine sahne olacak. Huzurun ve hoşgörünün olduğu kadar Türkiye'de bisikletin de başkenti olan Konya'dan ilk kez start alacak tura, 20 takımdan 140 sporcu katılacak. TUR 2018'de 9 Dünya Turu, 10 profesyonel kıta takımı lisansına sahip ekipler mücadele edecek. Bu düzeyde takımı bulunmayan Türkiye, ev sahibi kontenjanından faydalanarak turda milli takım adı altında yarışacak.

BURSA'DAN DA GEÇECEK

Selçuklu'nun başkenti ve Mevlana'nın şehri Konya'dan başlayacak tur, ayrıca ilk kez Bursa'dan da geçecek. Tur genel olarak düz etaplardan oluştuğu için sprint finişlerine sahne olacak. Sporcuları en fazla 4. etapta, Selçuk'taki Meryem Ana Evi'nin yer aldığı Bülbül Dağı tırmanışı zorlayacak. Dünyaca ünlü bisikletçiler Konya'da pedal bastıktan sonra Akdeniz ve Ege sahillerine inecek. İkinci etap Alanya ile Antalya, üçüncü etap ise Fethiye ile Marmaris arasında koşulacak. Selçuk'tan başlayacak beşinci etap Manisa'da tamamlanacak. Bisikletçiler, TUR 2018'in son etabında ise Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmış şehirler Bursa ile İstanbul arasında pedal çevirecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.