Hava Durumu

Hiç kimse ikna edemeyince 20 bin liradan oldu

Edirne'de 45 yaşındaki Hasan K., Bulgaristan'dan kendisini arayan ve yardım isteyen kadına para yatırmak için PTT şubesine gitti. Güvenlik görevlisi, polis, Cumhuriyet Savcısı ve gümrük görevlilerinin uyarılarını dikkate almayan Hasan K., ikna edilemeyince yaklaşık 20 bin lira parasını dolandırıcılara kaptırdı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2013 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2013 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hiç kimse ikna edemeyince 20 bin liradan oldu

 Bulgaristan'da yaşayan Türk kadınlarının Türkiye'den rastgele cep telefonlarına çağrı bırakarak dolandırıcılık yapmalarına bir yenisi daha eklendi. Edirne'nin Hacıumur Köyü'nde yaşayan çiftçi Hasan K.'nın cep telefonuna geçtiğimiz hafta Bulgaristan'dan '+359' ile başlayan bir numaradan cevapsız çağrı bırakıldı.

Numarayı arayan Hasan K., telefona çıkan 30 yaşında ve adının Nurcan olduğunu söyleyen bir kadınla telefonda sohbet etmeye başladı. Vergi borcundan dolayı gümrükte beklediğini ve Edirne'ye gelmek istediğini söyleyen kadın, Hasan K.'dan para istedi. Hasan K., önce PTT aracılığıyla 2 bin 900 Euro para gönderdi. Bunun yeterli olmadığını söyleyen kadın yeniden para isteyince bankadan çektiği 15 bin lirayı kadına göndermek için önceki gün PTT şubesine gitti. Yurt dışına para göndermek istediğini söyleyen Hasan K.'ye dolandırıldığını anlatan güvenlik görevlileri ikna edemeyince polis ekiplerine haber verdi.

SAVCI DA İKNA EDEMEDİ

PTT şubesine gelen polis ekipleri bir süre dolandırıldığına ikna etmeye çalıştıkları Hasan K.'yı vazgeçiremeyince adliyeye götürerek nöbetçi savcı ile görüştürdü. Cumhuriyet Savcısı, bu tür dolandırıcılık olaylarının çok yaşandığını ve parayı göndermemesini söyledi. Bununla da ikna olmayan Hasan K., bu kez gümrükte beklediğini söyleyen kadını görmek için Kapıkule Sınır Kapısı'na gitti. Gümrük görevlilerinin de uyarını dikkate almayan Hasan K., sadece telefonda görüştüğü ve yüzünü görmediği kadının Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda beklediğini söylemesi üzerine başka bir PTT şubesinden 15 bin lira daha gönderdi. Yapılan incelemelerde Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı sınır kapılarında bekleyen bir kadın olmadığı belirlendi.

Cumhuriyet Savcısı, polis, gümrük görevlisi ve PTT'nin güvenlik görevlisinin uyarılarını dikkate almayarak dolandırıcılara yaklaşık 20 bin lirasını kaptıran Hasan K., hala dolandırıldığına inanamadığını ifade ederek, gerekirse Bulgaristan'a gidip parasını geri alacağını söyledi. Hasan K., Bulgaristan'daki kadından şikayetçi de olmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.