Hava Durumu

Hidayet Türkoğlu suskunluğunu bozdu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine getirilen Hidayet Türkoğlu, Bayrampaşa Belediyesi'ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Türkoğlu, "Bu görev benim ve ailem için şeref vericidir.''dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hidayet Türkoğlu suskunluğunu bozdu
Hem kendisinden hem de değerli ailesinden Allah razı olsun diyorum. İnşallah bana verdiği bu görevde ona layık olmaya çalışacağım" dedi. Hidayet Türkoğlu, maaşıyla ilgili iddialarıyla ilgili soruya ise, "Ben, ülkesine hizmet etmek için bulunan bir insanım. Bu süreçte bu tip karalamalarla tabi ki karşılaşacağız. Bunlara gülüp geçiyoruz" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Hidayet Türkoğlu, Bayrampaşa Belediyesi'ni ziyaret etti. Kendisine ait bir minibüsle saat 11.30 sıralarında Belediye Başkanlığı binasına gelen Hidayet Türkoğlu'nu Belediye Başkanı Atila Aydıner kapıda karşıladı. Daha sonra başkanlık makamına geçen ikili burada basın mensuplarına ziyaretle ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevi sonrasında ilk ziyaretinin doğup büyüdüğü Bayrampaşa'ya gerçekleştirdiğini kaydeden Hidayet Türkoğlu, "Benim için de çok anlamlı bir gün. Bayrampaşa benim doğup büyüdüğüm, gençliğimin geçtiği bir yer. Önceden buraya sporcu sıfatımla geliyordum. Başkanımla daha sık görüşüyorduk. Ancak şu an yeni görevim nedeniyle yoğun bir tempo içerisindeyiz. Fırsat buldukça Atila Başkanım gibi değerli büyüklerimi ziyarete etmek istiyorum" diye konuştu. 

YENİ GÖREVİYLE İLGİLİ DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİ AÇIKLADI

Hidayet Türkoğlu, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine atanmasıyla ilgili açıklamalarda da bulundu. Türkoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımıza beni bu sıfata layık gördüğü için ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu benim ve ailem için şeref vericidir. Hem kendisinden hem de değerli ailesinden Allah razı olsun diyorum. İnşallah bana verdiği bu görevde ona layık olmaya çalışacağım" dedi.

"BEN YİNE BİLDİĞİMİ İŞTE FAYDALI OLMAYA ÇALIŞACAĞIM"

Türkoğlu, siyaset ile ilgili konuşup konuşmayacağıyla ilgili olarak, "Siyaset demeyelim. Aslında ben yine bildiğim işte faydalı olmaya çalışacağım. Ben uzun yıllar spor yapan bir insandım. Hayatımın çoğunu sporla kazanmış bir insanım. Bu şekilde devam etmeye çalışacağım. Spor faaliyetlerinde mümkün olduğunca başrol olmaya çalışacağım. Bu yüzden Türk gençliğine nasıl faydalı olabilirim diye düşünüyorum ve düşünmekteyim. Bu konu da az da olsa bir faydam olursa ne mutlu bana..." diye konuştu.

"ÜLKEMİZİN ÜZERİNDE KARA BULUTLAR DOLAŞIYOR"

Hidayet Türkoğlu'na İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen terör saldırısı ve arkasından bazı spor müsabakalarının ertelenmesinin hatırlatıldı. Türkoğlu'na İstanbul'da yapılacak Kadınlar Euroleague Final Four maçları için Rus kulüplerinin katılıp katılmayacağı soruldu. 

Türkoğlu, "Bu konuda şu ana kadar bir duyum almadık. Bu konuda benim yorum yapmam doğru olmaz. Gerek sayın cumhurbaşkanımız, sayın başbakanımız ve spor bakanımız bu konu ile ilgili mutlaka açıklama yapacaktır. Ancak bu konuda şu ana kadar öyle bir duyum almadım. Talihsiz durumlarla karşılaştık. Ülkemizin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. 

Biz güçlü bir ülkeyiz ve en kısa zamanda bunu da atlatacağız. Önemli olan bu birlikteliği hiçbir şekilde bozmamak. Sporun her zaman birleştirici yanı olmuştur. İnanıyorum ki bu tür aktiviteler fazlalaştıkça halkımız da bu organizasyonları sahiplenmiştir. İnşallah problemsiz bir turnuva geçiririz" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞDANIŞMANLIĞI MAAŞI

Bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı maaşınız ile ilgili ortaya atılan iddialarla ilgili ne söyleyeceksiniz" şeklindeki bir soruya ise Hidayet Türkoğlu, "Maalesef ki şu konumdan sonra her olumsuz şeye de cevap vermek bazen inanın mantıklı değil. Bildiğiniz gibi daha sonra Cumhurbaşkanlığından yapılan bir açıklama oldu. Spor hayatımda da bunu çok yaşadım. 

Bu süreçte de bunu çok yaşayacağım. Doğal olarak herkesin sizi sevmesini bekleyemezsiniz. Sizi sevmeyenler tarafından yapılan yanlış haberlerle farklı bir algı uygulamaya çalıştılar. Ben kendimi biliyorum. Çoğu insan da benim nasıl bir insan olduğumu biliyor. Ben, ülkesine hizmet etmek için bulunan bir insanım. Bu süreçte bu tip karalamalarla tabi ki karşılaşacağız. Bunlara gülüp geçiyoruz" diye yanıtladı.

BAŞKAN AYDINER: HİDAYET PIRLANTA GİBİ BİR KARDEŞİMİZDİR

Atila Aydıner de, ilçelerinde yetişen Hidayet Türkoğlu ile gurur duyduklarının belirterek, "Ülkemizin gurur duyduğu Hidayet Türkoğlu'nun bugün Bayrampaşa’mızı ziyaret etmesi çok anlamlıdır. Hidayet Türkoğlu bizim evladımızdır, pırlanta gibi bir kardeşimizdir. Ben kendisine kefilim. 

Gerek Türkiye'de gerekse NBA'de basketbol oynadığı yıllarda çizgisi neyse hiç değişmemiştir. İnşallah sayın Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanlığı görevinde de aynı çizgiyi bundan sonra devam ettirecektir" diye konuştu.

ANI DEFTERİNİ İMZALADI

Konuşmaların ardından Başkan Atila Aydıner, günün anısına Hidayet Türkoğlu'na Osmanlı figürleriyle bezeli üfleme cam sanatıyla yapılan bir set hediye etti. Hidayet Türkoğlu, ziyaret nedeniyle anı defterini imzaladı. Ziyaret daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşti.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.