Hava Durumu

Hillary Clinton'a ‘seks skandalı’ darbesi

ABD başkan adayı Hillary Clinton’ın sağ kolu Huma Abedin’in boşanma kararı aldığı kocası Weiner’ın seks yazışmalarıyla ilgili soruşturma Clinton’a uzandı. Weiner’ın dijital cihazlarında yapılan araştırmada Clinton’ın devlet sırlarına özen göstermediği şüphesi doğunca FBI ikinci soruşturmayı açtığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2016 08:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2016 08:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 Hillary Clinton'a ‘seks skandalı’ darbesi
ABD, seçimlere günler kala Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) Demokrat başkan adayı Hillary Clinton’a (69) yeni soruşturma açmasıyla çalkalanıyor. Hillary’nin danışmanı Huma Abedin’in (41) ayrılma kararı aldığı kocası Anthony Weiner’ın (52), 15 yaşındaki bir kızla ‘seks’ yazışmalarıyla ilgili soruşturma Hillary’ye uzandı.

Huma ve Weiner’ın dijital cihazlarında ele geçirilen bulgular, Hillary’nin ‘devlet sırları’na gereken özeni göstermemiş olabileceği’ şüphesini doğurdu. Seks skandalıyla hiç ilgisi olmadığı halde, danışmanının kocasının seks bağımlılığı Clinton’ın seçimkampanyasına zarar verebilir. Hillary’nin daha önce Dışişleri Bakanı (2009-2013) iken resmi yazışmaları ailesine ait özel sunucusu üzerinden yaptığı gerekçesiyle soruşturma açılmıştı. Çünkü resmi yazışmaların sır olabileceği nedeniyle devlet sunucusu üzerinden yapılması gerekiyordu. Temmuz ayında FBI, ihmal olsa da bir cezasoruşturması açılmasına gerek olmadığına karar verdi. Ancak cuma günü FBI Başkanı James Comey, sürpriz bir şekilde Kongre üyelerine bir mektupla, yeni e-postalar bulunduğunu ve Clinton hakkındaki soruşturmanın yeniden açıldığını bildirdi.

İNGİLİZ BASININDA ÇIKTI

Seçimlere 11 gün kala şok etkisi yaratan bu gelişme, ağustos ayında İngiliz ‘dailymail.com’ sitesinin bir haberine kadar geri gidiyor. Haber, Clinton’ın asistanı Huma Abedin’in (41), birkaç hafta önce yine kadınlarla müstehcen yazışmaları ortaya çıktığı için boşanma kararı aldığı eski Kongre üyesi  Anthony Weiner ile ilgiliydi. Buna göre, Weiner, 15 yaşındaki bir kızla ‘tecavüz fantazisinin’ de yer aldığı seks yazışmaları yapmıştı. Reşit olmayan bir kızla böyle bir ilişkiye girmek suç kapsamında sayılacağından soruşturma açıldı, Huma Abedin ve Weiner’ın dijital cihazlarına el kondu. Ve bu cihazlarda şimdi Hillary Clinton’ın devlet sırrı sayılabilecek yazışmalarının da yer almış olabileceği şüphesi var. Binden fazla e-posta söz konusu. Bunlar yeniden araştırılıp değerlendirilecek.

NİYE ŞİMDİ?

Hillary Clinton, FBI’ın elindeki tüm verileri açıklamasını istedi ve kendisinin ‘nihayetinde hatalı bir şey yapmadığının anlaşılacağından emin olduğunu’ söyledi. Cumhuriyetçi rakibi Trump ise ‘sonunda adalet yerini bulabilecek’ diye tepki gösterdi. Ancak FBI Başkanı Comey’nin zamanlaması da tartışılıyor.  Comey’nin şeffaf olma adına soruşturmayı açıkladığı,  kamuoyunu haberdar etmese örtbas edilmeye çalıştığı izlenimi yaratmaktan endişe duyduğu belirtiliyor.

ANKETLERDE ÖNDE GİDİYOR

Reuters/Ipsos’un 21-27 Ekim döneminde yaptığı anketlerde Hillary Clinton yüzde 42, Trump ise yüzde 36 oy alıyor. Bir ay önce aynı kurumların yaptığı ankette aradaki fark 4 puan Hillary lehineydi. Trump’ın kadınlar için müstehcen ifadeler kullandığı ve kadınlara cinsel tacizde bulunduğu iddiaları sonrasına gelen Hillary Clinton hakkındaki FBI soruşturmasının seçmeni etkileyip etkilemeyeceği merak konusu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.